Požár na Žižkově
FOTO: autor

Požár na Žižkově

17. 5. 2018

Bylo nádherné slunečné sobotní dopoledne. Vyhlédl jsem z terasy na ulici. Žižkov mne opět nezklamal, už tu byla zase tragédie! Stálo tam za sebou deset hasičských cisteren, policejní vůz a hasičská kriminálka. Všechny diesely se točily na plno, modrá světla blikala. Jedna cisterna přijela dokonce až z Horních Měcholup. I dlouhý požární žebřík byl připraven. Vše natáčel neznámý kameraman.

Nikde ale ani stopy po dýmu!? Hasiči poklidně postávali u aut a povídali si. Jen někteří měli na zádech žluté dýchací bomby. Nikdo nikam nespěchal, vyzařoval tu všeobecný poklid. Moc se ml líbily jejich pestrobarevné přilby. Byly žluté a červené; ty bílé měly kšilty i na zadním krku.

Z dunění tolika motorů se probudili v roští pospávající kriminálníci. Měli různobarevně pomlácené obličeje, žluté, modré a zelené, asi z pátečních hospodských rvaček!

Šel jsem se dolů podívat. Ptal jsem se jednoho hasiče, co že to hoří? Řekl, že on nic neví. Vyjádřil jsem obavu, že vyhoří i náš protější činžák. Prý se nemusím bát, je jich tu prý hodně!

V neděli jsem se konečně dozvěděl, že to hořelo poštovní datové centrum. Tak jsem se aspoň poučil, že hoří-li datové centrum, není žádný kouř!!! Proč tedy tolik kraválu?

Snad tu bude příští týden klidnější?

 

                          

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Pane Miloši, dávejte tam na sebe "bacha" mm
Dana Puchalská
Jo tam to fakt žije.
Jarmila Komberec Jakubcová
Můj přítel má byt v Jeseniové ulici na Žižkově.Protože tam občas bydlím neviděla jsem zatím nic pozoruhodného a ani zajímavého. Ulice do kopce, byt ve 4.patře a i sousedé jsou slušní lidé. Žižkov je čtvrť jako každá jiná (rušná a plná lidí). Asi nebydlíme na správném místě kde se něco děje.
Jana Šenbergerová
Začínám mít pocit, že jste nebezpečný. Kde jste vy, tam se pořád něco nebezpečného děje. :-)
Miloš Nekvasil
Paní Pivcová, křižovatka smrti , dům hrůzy a park živlů jsou u Nákladpvého nádraží Žižkov. Miloš
Zuzana Pivcová
Snažím se odhalit, kde jsou ty Vaše hrůzné žižkovské končiny. :-D Nejsou to, prosím, z boku Telekomunikace? Ale nemusíte to prozrazovat. :-D
ivana kosťunová
Já doufám, že klidněji nebude, o čem byste příště psal ? Líbí se mi, že váš denní příděl katastrof začíná být i pestrobarevný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.