Křehká krása porcelánu
Foto: autorka

Křehká krása porcelánu

16. 5. 2018

Zvu vás na výstavu do Uměleckoprůmyslového muzea, nazvanou 14. mezinárodní hrnkové sympozium Dubí. Najdete ji v Malém výstavním sále v novém vstupním atriu UPM. Navštívila jsem ji s Jitkou Haškovou.

Sympozia se konají již od roku 1989. Jejich tradičním pořadatelem je porcelánka Český porcelán. Výstava představuje výsledky loňského sympozia, které Uměleckoprůmyslové muzeum získalo darem do svých sbírek. S výstavní místností sousedí prodejna, kde mají kromě porcelánu i umělecké předměty ze skla, publikace aj.

Z výstavy mám pro vás 24 fotek, ostatní pocházejí z prodejny. Prvních čtrnáct hrníčků je od českých umělců, další čtyři od japonských, dva od německých a zbývající čtyři od umělců jiných zemí. Hrnečky z prodejny poznáte podle toho, že ve vitrínce jsou uvedeny cenovky. Výstava bude otevřena jen do 27. května.

Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Přestože "cibulák" nepatří k mým oblíbencům, jeho moderní pojetí se mi docela líbí. Krásná prezentace výstavy.
Jaroslava Handlová
Věro, moc pěkné! Přemýšlela jsem, kde už jsem nedávno viděla tu bílo-černou kombinaci z č. 32, 42. Odpověď už mi zde dala Eliška - ano bylo to na fotkách z jarního setkání v Ostravě (na tom setkání jsem bohužel chyběla, ale z Eliščiných fotek si pamatuji, že kromě tváří účastnic mi utkvěly v paměti i ty krásné hrnečky na stole v kavárně). Věro, dík za procházku výstavou.
Jitka Chodorová
Paní Věro, opravdu krásná podívaná, taky mám hrnky ráda, děkuji Vám za článek i krásné forky.
Věra Ježková
Děkuji vám. Mám radost, že se vám mé fotky líbí. Jitko, hezky jsi mě doplnila. Blanko, obecně trpělivá nejsem, ale na práci jako tahle ano. Dokážu ji „vysedět“. Ty porcelánové kelímky od jogurtu jsou skutečně „pecka“. Ještě k tomu na pozadí cibuláku.
Jana Kollinová
Porcelánka Dubí je jen pár kilometrů od mého bydliště. Několik výstav a exkurzí provozem jsem navštívila. Hrnečky nebo konvičky jsem rozdala po přátelích a nechala si jen pár pro denní užívání. Každý rok si na teplických vánočních trzích koupím svařák v hrníčku s nostalgickým vánočním potiskem. Těší mne, že vás výstava zaujala.
Eliška Murasová
Jo, je i na posledním snímku.
Eliška Murasová
Věrko, krásné, moc krásné. Jinak pokud někdo zavítáte do Ostravy, můžem si v "Industriál Cafe " dát kafíčko z hrníčků č.31 a 32. Ivano, takže i v reálu lze.
ivana kosťunová
Po zralé úvaze jsem se rozhodla pro set na posledním snímku. Bohužel jen virtuálně. Moc hezká podívaná.
Mirek Hahn
Velmi pěkné ! Zaujalo mne pár věcí ve stylu art deco. Porcelánové kopie plastových kelímků od jogurtu jsou moc vtipné ......ale domů bych si je nedal :-)
Zuzana Pivcová
Hrnkové sympozium zní roztomile. Jako obvykle díky za hezkou návštěvu, umocněnou fotodokumentací. Hrnečky mám ráda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.