Palební linií na Žižkově
ilustrační foto: pixabay.com

Palební linií na Žižkově

27. 5. 2018

V časném odpoledni jsem se vracel z práce domů. Nic udivujícího jsem ten den neočekával. Žižkov ale umí často i udivit! Domovní dveře našeho činžáku byly vyvráceny dokořán! V dnešní době jsou všechny pražské domy uzamčeny, ve dne i v noci! Chráníme si tak my, Pražané, majetky a životy před nepražskými kriminálníky.

Nahlédl jsem do domu a raději rychle vycouval zpět! V úzké přístupové chodbě stáli po levici dva statní policisté, v jedné ruce měli pistole, v druhé teleskopické obušky. Proti nim, po pravici, stáli lupiči, Bonnie a Clyde.

Jeden policista na mě pohlédl, zda k nim také nepatřím? Řekl jsem, že tu bydlím. Zklidnil se. Raději jsem si před domem zapálil cigáro a čekal. Když se dlouho nestřílelo, odvážil jsem se projít palebnou linií, mezi revolvery a zločinci. Bál jsem se o život! Ke střelbě ale zatím nedošlo. Rychle jsem vyjel výtahem do horního patra a pro jistotu zamknul byt na dva západy!

Druhý den ráno jsem tam hledal tratoliště krve. Nebylo tam. Asi je odvlekli jenom v okovech?

Na vniknuvší osoby do našeho baráku volává údernou jednotku policie sousedka "Bába Pitevní“. Musí to udělat několikrát denně, dobrovolně a zadarmo!

Jen díky ní tu umíráme až později, to až stářím, v nemocnicích!

 

                                 

 

      

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Myslím, že pražský "Divoký Západ" není zdaleka jen na Žižkově. V našem panelákovém vchodě v bohnickém sídlišti před několika lety jedna z flámu se vracející dáma, nemajíc klíče, doslova vykopala skleněné dveře. Kdo je zaplatil, nevím, ale ta už tu naštěstí nebydlí. U vchodu nám sdělují, že jsou v domě kamery, snad to lupičům vezme odvahu. Jeden takový asi před měsícem v noci doputoval ke vchodu a vstup vzdal. Jen více než hodinu venku pokřikoval a zpíval. Nevím, kolik lidí tím vzbudil, já byla mezi nimi.
ivana kosťunová
A taky je to nelogické - k čemu obušek, když na někoho míří zbraní ?
Jana Kollinová
Dokončím myšlenku, nemohou utéct zadržení, když mají policisté plné ruce?
Jana Kollinová
Mě vrtá hlavou popis policistů, v jedné ruce zbraň, v druhé ruce obušek. Nemohou utéct? Nevím jak bych reagovala mít obě ruce plné.
Věra Ježková
Nebo to tratoliště důkladně vypucovali.
Zuzana Pivcová
Já se na ten Žižkov budu muset vypravit. Už jen proto, abych si obstarala nějaké ilustrační snímky k Vašim článkům. :-D Třeba se mi podaří zachytit nějakou "kovbojku".
Jarmila Komberec Jakubcová
Na Žižkově je prostě veselo. Jak jsem se zmínila přítel bydlí v Jeseniově ul.Jednou jsme koukali a u jeho zaparkovaného auta šmejdili dva zloději. Sice jsem křičela "pomoc zloději" a do 5 min. tam byli policisté. Ti je zadrželi přímo na místě činu.Tak naštěstí nic nestihli ukrást, ale škoda na autě zahr.výroby se vyšplhala na 30 tis.Kč.Dnes má přítel v autě výkonný alarm.Ale to se může stát kdekoliv. U nás v Plzni máme také akční zloděje..
ivana kosťunová
Nějak jsem z toho nepochopila, kdo vyvrátil ty dveře-jestli lupiči, nebo zásahovka. Dnes mi to znělo jako pokračování Muže z Hong kongu. :))
Dana Puchalská
Na Žižkově to prostě už vypadá jako na Divokém Západě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.