Soňa Prachfeldová
2.7.2018 21:48
Generace Z _ slyším poprvé. Vývoj nezastavíme , každá generace prožívá své období , doba je uspěchaná a mladí nemají na spoustu věcí čas, chtějí dělat jen to , co je baví v přítomnosti , chtějí kariéru . Přeji jim to, než přijdou děti a rodina, ať si užívají.
Marie Ženatová
2.7.2018 13:31
Ano, mladá generaace je určitě jiná - tak jako jsme byli jiní my, když jsme byli mladí. Ale ti, co znám - jsou pracovití, určitě ovládají moderní technologie líp než já. A já jsem moc ráda, když si s nimi mohu občas popovídat a když na různá témata třeba máme odlišné názory, tak mi to vůbec nevadí - tím víc a dokonaleji poznávám jejich "mladé názory..."
Marie Doušová
2.7.2018 10:31
Nová generace se vždy něčím lišila a byla trochu jiná. Takový už je život a věřím, že mladí budou dobrými nástupci nás dříve narozených.
Věra Halátová
1.7.2018 08:33
Do 31.12.1993 to tedy byla jaká generace? Když od 1.1.1994 je to generace "Z"? Já mám dojem, že sociologové, odborníci na marketing a novináři někdy z nedostatku práce vymýšlejí nesmysly. Ta generace má svoje problémy, ona taky zestárne a někteří "Z-áci" budou psát a sdělovat svoje dojmy z té další generace.
Libor Farský
30.6.2018 22:26
Vlastně by mi Zetťačkové neuvěříli, že jsme i na vysoké škole neměli ani počítačku, jen logaritmické pravítko, které neumí sčítat. A že těch výpočtů na ČVUT bylo !
František Pašingr
30.6.2018 21:20
Pracovně se bez internetu neobejdu. Zkuste podat daňové přiznání bez internetu, ale když vyrazím za zábavou, tak mám u sebe pouze "důchodecký" telefon, tedy pokud si ho nezapomenu zapnout. S generací Z se setkávám jako s modelkami a ony si opravdu nedovedou představit, že jsme doma neměli ani pevnou linku a mojí budoucí ženu jsem na rande zval dopisem (myšleno poštou ne mailem). První skoro počítač jsem měl až v roce 1987.
Zuzana Pivcová
30.6.2018 20:24
Už jsem se tu na nějakém místě zmínila, že tento typ lidí potkávám i v Pražském kreativním centru, kde máme redakci. Někdo by měl možná pocit, že se moc nenadřou. ale určitě dělají činnost, která je baví, vymýšlejí a vylepšují různé postupy a technologie, žijí výtvarně a opravdu kreativně. Sedí na pavlači, před sebou notebook, něco diskutují, vymýšlejí, dělají přednášky pro veřejnost na neotřelá témata. Dům bzučí. :-D Bývají tam až do večera, pak mají třeba jógu nebo nějaké diskusní forum. Na TV nepochybně nekoukají, stejně jako já.
Hana Rypáčková
30.6.2018 19:48
Já taky nevím proč Z . Asi my jsme a A a Z je na konci? Vůbec nepotřebuji televizi, ale do mobilu koukám, mám tam internet a veškeré spojení potřebné k životu. Spíš mi závidí tu rentu a taky žijí přítomností. Rozumí si se mnou víc než s rodiči.
Libor Farský
30.6.2018 19:02
Rád bych věděl, jak vzniklo pojmenování generace Z. Nezdá se mi, že by nějak souviselo s "Z", na které byla naše generace zvyklá. Mám na mysli "akci Z" anebo označení auta na zadním okénku s řidičem začátečníkem - tedy Z = Zajda.
Mirek Hahn
30.6.2018 16:57
Poněkud idealizovaný pohled na celou generaci ale chápu, že při tom zobecnění v krátké stati je to přijatelné. Líbí se mi poukázání na nezvykle velký rozdíl mezi dvěma zmíněnými ( po sobě jdoucími ) generacemi. To je, myslím, určující pro úvahy o současných mladých lidech.
Načíst starší příspěvky