Přátelské minisetkání
Foto: autorka

Přátelské minisetkání

14. 7. 2018

Všichni znáte Janu D. ze Slovenska. V loňském roce jsme ji poprvé navštívily s Majkou S. a domluvily se na setkání alespoň jednou za rok. Letos jsme teda setkání plánovaly na březen, ještě, než vypukne zmrzlinová sezona. Bohužel člověk míní a život mění. Z důvodu menší operace kolene jsme setkání přesouvaly a přesouvaly. Bylo vidět, že Jana je z toho smutná, ale situaci chápala. A tak čas utíkal...

Na termínu jsme se konečně domluvily až nyní, ale bohužel bez Majky. V červenci je na Slovensku krásně i při cestě vlakem. Sice počasí nebylo nic moc, ale u setkání nám to nevadilo. Srdečně jsme se přivítaly a já vyřídila všechny pozdravy od vás. Jana za ně děkuje a všechny vás pozdravuje také. Zašly jsme si na zmrzlinu, kterou jsem měla slíbenou, abych zhodnotila rozdíl. Musím říct, že zmrzlina byla výborná, a vybrala jsem si k vanilkové turecký med. Dostaly jsme pořádnou porci, nevím, zda proto, že jsem mluvila česky, nebo proto, že paní slyšela rozhovor o MÉ zmrzlině. Ale viděla jsem, že ostatní dostávali porce menší. Těžko zhodnotit, která byla lepší, protože srovnávat točenou a kopečkovou je těžké, ale přesto zmrzlina byla výborná.

Bože, jak ten čas letí. Měly jsme toho tolik na povídání, že jsme se nenadály a bylo pozdě večer. Ráno uběhlo také strašně rychle a bylo zde nekonečné loučení. 

Jani, moc děkuji, setkání s tebou bylo a je vždy příjemné. Jenom škoda, že ta návštěva nemůže být opačně. Těším se na další setkání.    

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Onderková
Snažím se to stíhat, s Janou jsme si porozuměly a jak se říká, když nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. nebo obráceně. A protože Jana opravdu nemůže jsem ráda když za ni mohu aspoň já.
Hana Rypáčková
Teprve jsem se dostala ke čtení článku a uviděla Janky milou tvář.. Prima děvčata.Fakt jsi Danko dobrá, co všechno stihneš...
Jana Drobňáková
PS Ďakujem za pozdravy!
Jana Drobňáková
Srdečne pozdravujem všetkých, ktorí čítajú tento článok. Danka, Tebe zvlášť! Mne sa ani nezdá, že sme dva štáty. EÚ nás zase spojila a tak nie je v ničom problém. Môžeme cestovať, meniť peniaze a čo je najdôležitejšie, nemáme jazykovú bariéru. Kto chce, tak si rozumie.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám Tatry moc ráda, bohužel letos už je nezvládnu. Hezké fotky.
Alena Vávrová
Také mám z vašeho setkání radost a fotky Tater rozproudily moje vzpomínky. To je taková krása!
Alena Tollarová
Do Tater bych se moc ráda ještě někdy podívala. A setkání s Janou by bylo bonusem k tomu. Sluší vám to, děvčata-
Eva Mužíková
Danko, co Ty všechno nestihneš, fandím Ti děvče....
Elena Valeriánová
Danko, díky za přiblížení vašeho setkání. Na fotce vám to spolu sluší.
Naděžda Špásová
Danko a Janko, bylo to určitě krásné setkání a podle fotek je Slovensko taky moc hezké. Oběma přeji zdraví a pohodu. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%