Sklo netradičně
Foto: autorka

Sklo netradičně

1. 8. 2018

Zvu vás do nově otevřeného Muzea uměleckého skla v barokní vile Portheimka na výstavu nazvanou „Oděná světlem“. Autorka exponátů, Karen LaMonte (1967), je americká výtvarnice. S podporou Fulbrightova stipendia studovala v letech 1999 - 2000 na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru architekta Vladimíra Kopeckého.

V muzeu je také stálá expozice „Sklo jako umění“. Obě výstavy jsme si prohlédly s Jitkou H. jednoho příjemného červencového dne. Na tu druhou vás pozvu příště. Kromě nádherného skla oceníte jistě i krásu a příjemné prostředí samotné Portheimky. Také to není vila ledajaká – postavil ji ve 20. letech 18. století architekt Ignác Dientzenhofer. Posedět a občerstvit se můžete v místní kavárně v parku před vilou.

Vstupné pro seniory do stálé expozice a na krátkodobou výstavu činí 60 Kč. Otevírací doba je úterý – neděle, 10 – 18 hodin. Výstava trvá do 4. 11. Portheimku najdete kousek od metra Anděl nebo stanice tramvají 9, 12, 15, 20, Arbesovo náměstí.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Věrko, ty se ale naběháš, abys nám mohla podat raport, kde se co koná. Ale vždycky se ráda kouknu a sklo mám taky ráda.
Alena Tollarová
To je neuvěřitelné, co se dá vytvořit ze skla. Ale při momentální teplotě 57 stupňů na teploměru za oknem se mi chce zeptat - je tam klimatizace? :)
Věra Ježková
Děkuji. Je to fakt nádhera. Pokračování příští týden.
Alena Vávrová
Zvláštní krása, dík za sdílení...
Libor Farský
Krásné !!!
Marcela Pivcová
V této vile jsem zatím byla jen na posezení s přáteli, jezdím ale kolem při cestě do školy. Navíc mám umělecké sklo moc ráda, takže není důvod, abych hned po prázdninách výstavu nenavštívila.
Jitka Hašková
Je to krása, mě tam také překvapila zrcátka, ve kterých jsou obličeje. Krásně to Věra připravila - text i fotky.
Zuzana Pivcová
Po tomto článku se tam vydám. Portheimku jsem prohlížela jen zvenčí, protože se architektonicky dost podobá Invalidovně. Jak by ne, když jsou obě dílem Dientzenhofera. Díky, pěkné.
Ilona Erika Kolář
Ty šaty jsou kouzelné.:)
Jana Kollinová
Neskutečnou atmosféru výstavy lze vnímat z přiložených fotografií uměleckých výtvorů. S obdivem jsem se zastavila u monotypů na papíře. Jsou to opravdu skleněná vlákna? Naprosto dokonalé! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.