Nejkrásnější lázně pro oslavu výročí svatby
Ilustrační foto: pixabay.com

Nejkrásnější lázně pro oslavu výročí svatby

18. 8. 2018

Již je to několik desítek let od doby, co jste uzavřeli sňatek a při výměně zlatých prstenů si slíbili věčnou lásku a věrnost. Období plné štěstí vystřídaly jistě i nelehké časy, které sílu vaší oddanosti hned několikrát prověřily. Přesto však vaše vzájemná láska přetrvala a dnes se už jen většinu času těšíte z jejích plodů. Dlouholeté manželství vám mimo jiné ukázalo, že o vztah se musí pečovat jako o vzácnou rostlinku, jinak zahyne. Proto si dodnes se svou drahou polovičkou rádi popovídáte a zavzpomínáte na staré dobré časy. Jestliže máte chuť svou sbírku vzpomínek dále obohacovat a oslavit významné jubileum na unikátním místě, připravili jsme pro vás seznam těch nejromantičtějších lázní, které se pro takovouto příležitost báječně hodí.  

Karlova studánka  
Asi deset kilometrů od Pradědu v pohoří Hrubý Jeseník najdete komplex nádherných budov s dřevěným obložením zasazený do panenské horské přírody. Lázně mají více než dvousetletou tradici a léčí se zde dýchací cesty, jejich chronické záněty, onkologická onemocnění, vysoký tlak i problémy s pohybovým aparátem. Z lázeňských procedur se můžete těšit na vodní masáže, příjemné koupele a inhalace, různé rehabilitační techniky, ale také wellness procedury a parafínové zábaly. Pokud však nechcete trávit celý čas jen na terapiích, lázně poskytují úžasné možnosti k výletům do okolí, například na hrad Rabštejn, zámek Velké Losiny či na horu Praděd. Říká se, že je zde nejčistší vzduch v celé střední Evropě, pokud tedy chcete nabrat nové síly, těžko najdete ideálnější místo.  

Libverda  
Pokud máte problémy se srdcem, cévami, pohybovým ústrojím, či chcete jednoduše ochutnat tzv. „boží vodu“, zavítejte do Libverdy. Tyto lázně najdete asi 26 km od Liberce v severozápadních Čechách. Jejich historie sahá až do konce 14. století, kdy se původně pastýřská obec Lybenwerde začala dostávat do širšího povědomí díky své léčivé minerální vodě. Jedná se o přírodní železnatou kyselku, která tvoří tamní léčivý zdroj. Mimo to poskytují lázně svým klientům také různé tepelné procedury, elektroléčbu či manuální techniky. A až vás utužování organismu omrzí, můžete si s drahou polovičkou udělat den jen pro sebe. Navštivte například zámek Frýdlant, Drážďany, či rozhlednu na Smrku a večer si u dobrého vína ve světle svíček symbolicky vyměňte krásné stříbrné prsteny a obnovte jimi slib, který jste si před lety dali.  

Lázně Třeboň  
Ne nadarmo patří lázně obklopené rybníky a třeboňskou kotlinou k jedněm z nejoblíbenějších v Čechách. V tomto „jezerním městě“, jak se prý Třeboni někdy říká, můžete na vlastní kůži vyzkoušet léčebné účinky rašeliny, která je zde využívána už po staletí. Vznik skutečného lázeňství se však datuje až k roku 1883, kdy byl ve městě vybudován první lázeňský dům – Bertiny lázně. Nejen město samo, ale i jeho okolí, přímo vybízí k zajímavým výletům. Využijte pestré nabídky a nechte se zlákat k návštěvě romantického zámku v Hluboké nad Vltavou, užijte si představení na otáčivém hledišti v Českém Krumlově nebo si udělejte procházku kolem rybníka Svět.  

Karlovy Vary  
Karlovy Vary jsou jako diamantový náhrdelník v lázeňské šperkovnici Čech. Tyto nejslavnější české lázně nechal podle pověsti ve 14. století založit samotný král Karel IV. Najdete je v oblasti Slavkovského lesa v podhůří Krušných hor. Klienti s oblibou využívají výjimečného složení termálních pramenů, z nichž nejznámější je Vřídlo s teplotou 73 °C. V okolí Karlových Varů nezapomeňte navštívit hrad Loket, Bečov nad Teplou či Andělskou horu.

lázně
Hodnocení:
(6 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.