Dorrie Jacobson: Autorka módní bible pro seniorky
Dorrie Jacobson Autorka módní bible pro seniorky. FOTO: pinterest.com

Dorrie Jacobson: Autorka módní bible pro seniorky

22. 8. 2018

Ve svých třiaosmdesáti je na vrcholu. Je obdivována a napodobována. Odvážná dáma vsadila na sociální sítě a daří se jí. Dostává zakázky na předvádění módy, sledovanost jejího blogu na internetu roste.

Jedná se o ukázku toho, že věk nyní ve virtuálním světě nehraje roli. Nebo vlastně naopak, věk je v tomto příběhu důležitý. Je to ukázka toho, že právě starší lidé mají nyní v tomto světě netušené možnosti. Jednou z těch, která to pochopila, je Dorrie Jacobson.

Žije v Los Angeles a spolu s dcerou založily blog s názvem Senior Style Bible, který se dá přeložit jako módní bible pro seniorky. Jistě, jak už to u podobných projektů bývá, má kritiky i obdivovatele. Jsou dámy, které říkají: Nepotřebujeme, aby nám nějaká bába říkala, co máme nosit a jak máme vypadat, nám se vůbec nelíbí. Další ženy však míní: Super, konečně zase ženská, která ukazuje, že je úplně jedno, jestli je nám čtyřicet nebo osmdesát, protože podstatné je mít švih, vtip a odvahu a ty lze mít v jakémkoli věku.

Takže, ať se na Dorrie každý dívá jak chce, faktem je, že její módní bible pro seniorky je hojně navštěvovaná. To je dobře, protože je to důkazem toho, že dámy v letech zajímá móda, životní styl, internet, zkrátka, že se zase až tak neliší od mladých děvčat.

Dorrie ví jak na to, protože v šedesátých letech bývala modelkou a to docela odvážnou. Pózovala například pro Playboy. A dodnes se nebojí vystavit občas nějaký snímek, na kterém není úplně zahalená. „Víte, na to, že je holka zajíčkem v Playboyi se každý dívá jinak. Někdo to odsuzuje, někdo obdivuje. Mně to dodalo hodně sebevědomí. Zůstalo mi na celý život. Mám ho pořád a tak jsem si říkala, že bych ho teď zkusila dávat dál, dalším ženám, aby měly pocit, že stáří nemusí náš život změnit v nudu,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Tak tady je několik snímků této odvážné Dorrie s  jejím typickým účesem, který nemění.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Nepotřebuji,aby mně někdo radil co si mám obléci a co ne.Umí tato dáma se postavit ke sporáku uvařit,uklidit,vzít do rukou kosu,srp.vrtačku?PRACOVAT NA ZAHRADĚ. VŽDYŤ ANI NEVÍ JAK VYPADÁ ZAHRADNICKÉ NÁŘADÍ A CO SE SNÍM DĚLÁ? ASI TĚŽKO A NIKDY TO NEUMĚLA I KDYŽ JI BYLO 20 LET..TAKOVÁ DÁMA SE NEUMÍ ANI UČESAT A NA VŠE POTŘEBUJE LIDI,KDYŽ NA TO MÁ,JÁ JI PŘEJI, AŤ SE DOŽIJE TŘEBA STA LET A BUDE VZOREM PRO OSTATNÍ PRO MNE,OVŠEM NE. A ZASE PŘÍKLADY Z USA TÁHNOU????
Věra Ježková
83leté diblice nemusím. A to, aby mi někdo ukazoval, jak se mám oblékat, ve svém věku už fakt nepotřebuji.
Věra Halátová
No, věk nehraje roli. Tady se mluví zase o hadrech a o tom, jak kdo vypadá. Ale jezdí ta "dáma" např. na běžkách nebo sjíždí kopce na horském kole? Tady věk hraje roli. Hlavně, když se ta dotyčná setká při rychlé jízdě s matičkou zemí. Zlomený krček v 80 se hojí hůře než ve 20. Na xichtě a hadrech, nikdy nezáleželo. A v bibli, už vůbec ne.
Alena Tollarová
Nemá někdo takovou módní bibli v češtině? Ale jinak, oblečení na fotce 5 se mi líbí nejvíc. Džíny a svetr, inu, klasika ... ale i ostatní oblečky nejsou žádné výstřelky, prima.
Soňa Prachfeldová
Je to prima, že jsme my ženy a vůbec lidé různé a podle toho žijeme náš život.
Jana Šenbergerová
Proč ne, když ji to baví a daří se jí to. Spousta lidí potřebuje k životu nějakou "bibli", aby si poradili s úskalími svého života.
Marie Ženatová
Zajímavá dáma...
Marie Doušová
Velice atraktivní dáma ,na fotkách jí to sluší. Je vidět , že se celý život starala o to, jak vypadá. Každý nemá na to čas a ani nechce být za ikonu módy. Jinak hezký článek i fotky.
Mirek Hahn
Tvář bych tipnul na pár plastik a botulin, ta strnulost se mi líbí o dost méně než přirozené zestárnutí s grácií. Ale oblékat se umí, to musím přiznat.
Jitka Hašková
Módní bible? Pro mě ne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.