Fotoreportáž  - Ráno u řeky
Foto: autorka

Fotoreportáž - Ráno u řeky

24. 8. 2018

Řeka Labe u nás, rozuměj tedy v Roudnici nad Labem, cestou od pramene přibrala do svého toku mnohé menší říčky a potoky. Obohacena též vodami vltavskými tu plyne širokým tokem vstříc Portě Bohemica, Bráně Čech. Ráda chodím k řece v zimě i v létě, ačkoliv se to možná nezdá, vždycky je tam něco k viděni. Ale přece jenom ji vidím nejraději s koupajícími se bílými mráčky, které se ve vodě zhlížejí jako v zrcadle. Podle řeky vede dlouhatánská cyklostezka, po které se můžete na kole svézt až do Německa, což často činí němečtí turisté. Autobusem i s koly se nechají dopravit do Prahy a pak si užívají jízdu kolmo domů do Saska. Já tedy chodím k řece pěšky. Když sejdu z našeho sídliště dolů, mám dvě možnosti. Podle momentální nálady se rozhoduji, jestli se dám doleva po proudu k Židovicím nebo doprava proti proudu k Dobříni. Pro dnešní letní fotoreportáž jsem spojila dvě ranní vycházky oběma směry. Při jedné z nich mě překvapila i výletní loď - moderní kolesový parník Elbe Princesse, neboť jsem byla přesvědčená, že pro nízký stav vody v suchém létě lodě odpočívají a čekají na přísun vody. Více slov, myslím, netřeba.

Kolesový parník Elbe Princesse II odplouvá

Můj příběh procházka
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Vem´ mě s sebou … :-)
Marie Seitlová
Ali krásná fotoreportáž, díky tobě jsem se prošla místem, které neznám. Tak ti moc děkuji.
Elena Valeriánová
Jedna fotka hezčí než druhá, je to u vás krásně krásné. Je nádherné, že díky fotkám se seznamujeme a kocháme místy, které jsou domovem někoho jiného. To je síla a to pravé kouzlo našich fotek. Díky.
Naděžda Špásová
Álo, máš to parádní. :-)
Jitka Hašková
Aleno, díky, jedna fotka krásnější než druhá.
Helena Votíková
Krásná fotoreportáž. A ta letící labuť? Mně se moc líbí.
Mirek Hahn
Prima. Labská Princezna je impozantní.
Anna Čípová
Ali, to je paráda. Tolik krásných záběrů, nejvíce se mi líbí zrcadlení mostu. Ještě hodně takových procházek.
Alena Vávrová
Ali, moc krásná fotoreportáž! Líbí se mi ta rozmanitost záběrů. Chajda je moc pěkná. Moje vzpomínky se rozběhly - hned jsem viděla naši malou sešlost, jak kráčí podle vody k Dobříni a nebo moji cestu vlakem z Ústí do Roudnice podle řeky. Nemohla jsem se vynadívat! Dík za pokoukáníčko ♥.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...