"Zvířata a já" aneb "Kočky a já"
Foto: autorka

"Zvířata a já" aneb "Kočky a já"

25. 8. 2018

Když jsme si s manželem pořídili na důchod malý domeček na konci vesnice pod lesem a vyměnili tak bydlení v paneláku za bydlení uprostřed přírody, začali jsme přemýšlet o nějakém domácím mazlíčkovi. Netrvalo dlouho a našla si nás naše první kočka Rozárka. Bylo to vlastně ještě kotě, když nám zamňoukala u dveří. Na jaře se začala nějak podezřele kulatit a nakonec přivedla na svět pět krásných koťátek, pro která už jsme měli připravené budoucí majitele. Jedno z nich bylo ale výjimečné, byl to takový malý levhart, a tak jsme si to krásné koťě taky nechali.Tak nám přibyla drobná kočička Cinďulka. Rozárku jsme nechali vykastrovat, ale i její dcera se nechtěla nechat zahanbit, a i přes naše usilovné odhánění cizích kocourů byla připravená dát světu svoje potomky. Je však hodně subtilní, proto  byl porod hodně těžký. Přesto se narodili dva kocouři - černý Mikeš a dvoubarevný, vždycky čistý Šmudla. Hledali jsme pro ně nové domovy, ale nepodařilo se. "Odborníci" přes chov koček nás ujišťovali, že se stejně ztratí, že kocouři se toulají a určitě o ně příjdeme.  Jsou u nás už šest roků, a drží se doma jako klíšťata. Cinďula  žádná další koťata mít nemůže, proto nemusela ani na kastraci.

Takže máme doma trojgenerační smečku. Jsou to kočky venkovní, mají však v pronájmu nevyužívanou kotelnu. Když venkovní teplota klesne pod +5 stupňů, tak se jim zatopí a ony se tam rozvaluji v krabicích v teple a v suchu. Jsou velmi čistotné, chodí se venčit do krabice s pískem nebo na řepkové pole Agrofertu. Ani kocouři si naše okolí moc neznačkují. Nějak se ale rozkřiklo, že se u nás mají dobře a tak  sousedovic kočky a i ty toulavé k nám chodí na kus řeči a na kus žvance.  Já prostě kočky  m i l u j u  !!

Tak si tam u nás žijeme v symbióze s přírodou a s kočkama a je nám dobře.

Můj příběh Soutěž Zvířata a já
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mariana Antonická
Krásný příběh. Jsme také milovníci kočiček, v současné době máme dvě kočičky a jednoho kocourka.
Zdenka Jírová
Jako " kočkařka" dovedu váš čin ocenit. Jste zlatíčka. Kočky jsou milá a věrná zvířata, i když o nich neznalí lidé tvrdí, že jsou falešné. To není v žádném případě pravda. To dovedou být jen lidé.
Ilona Erika Kolář
S kočkama jsem vyrůstala od mala a vždy je budu obdivovat. Máš nádhernou kočičí smečku.:)
Alena Vávrová
S láskou napsané, krásně se to čte a ta vaše kočičí tlupa je krásně nafocená.
Alena Tollarová
Jsou roztomilé i roztomilí. Hned bych se k vám přijela pomazlit a poslechnout trochu toho předení. Fakt!
Eva Mužíková
Marie, tak tento kočičí příspěvek hodnotím jako jeden z nejhezčích. Milé povídání, vtipné popisky u nádhernýck fotek. I mne foto vyjadřující čekání, zda půjde kámoška ven pobavilo... díky
Marie Měchurová
Děkuju všem za milé komentáře. Jsem ráda, že jste si zavzpomínali na svoje kočičky z mládí. Mohla bych napsat o našich kočkách celý román. Ta malá Cinďula tak brání ty svoje dva kluky, že minulý týden od nás běžel lovecký setr z natrženým uchem a podrápaným čumákem. Bylo mi ho líto, ale taková je mateřská láska....Ten černý na houpačce ,první zleva, Je Kuky od sousedů. Je to tatínek i dědeček současně. Je totiž pravděpodobným otcem Cinďuly i těch dvou kocourů..Všichni se mají rádi, a tak to má být - rodina je základ státu.
Marie Doušová
Marie, máte můj obdiv,kočičky jsou krásné,ať Vám dělají jen samou radost.
Libor Farský
Bezva.
Irena Drob
Maru, to se ti povedlo, kouzelné fotky, dobře jsi je vybrala Vím, že jich máš víc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.