Zvířata a já: Jak jsem venčila kočku
Foto: autorka

Zvířata a já: Jak jsem venčila kočku

29. 8. 2018

Před třemi lety jsem si vzala z útulku fenku a dala jí jméno Teri. Aby nebyla tak sama, pořídila jsem z útulku ještě kočičku Micinku. Holky spolu celkem vychází a Micka vždycky tak smutně kouká, když jdeme ven, že jsem se jednoho dne rozhodla, že ji večer spolu s Teri vyvenčím. Obojek pro kočky mám, tak co bych to nezkusila!

Začnu od středy. Večer jsem šla venčit Terku a vzala s sebou i Micku. Mám na ni kočičí obojek, tak proč ne, že jo. No líbilo se jí to, jen se trochu bála a Terka ji olizovala, pusinkovala, no, byla zlatá. Za chvíli jsem měla v ruce jen vodítko a kočka se začala s náma honit. Já jehličí ve vlasech, nohy popálený od kopřiv, nechytit ji a nechytit! Pak se začala schovávat pod autama v podchodě, já ji lákala a prd. Pak spásný nápad, letěla jsem domů pro misku a granule, na to vylezla. Tak už nikdy víc!

Druhý den už jen s Teri, přijdem domů a ta mrška Micina mi prolítla mezi dveřma a rovnou až do posledního patra. Tam začala mňoukat, bylo půl 11 večer, přece nebudu řvát na celý barák, tak zase pro misku a granule, dolezla až nahoru, tam ji čapla jak králíka a co se nestalo, spadla ta miska! Kravál na celej barák a já musela večer zametat celý poschodí! No, co vám mám povídat, v tom horku ze mne lilo jako z konve a od té doby si fest hlídám dveře.

Můj příběh Soutěž Zvířata a já
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Také jsem si koupila kočičí "postroj" na venčení. Nedopadlo to dobře, kočka se smrtelně bála, vláčela jsem ji chvíli za sebou, ale vzdala jsem to a už jsem se o to nikdy nepokusila. kočičí " postroj" jsem darovala příbuzným, jejich kocour si v něm velmi liboval a chtěl na procházku několikrát za den. Kočky i lidi jsou různé.
Alena Vávrová
Pěkné "kočkostory", zasmála jsem se ;-)).
Marcela Pivcová
My jsme měli bytového kocourka Aljošu, kterého jsme také "jednou" vzali na kšíry ven - a od té doby netoužil po jiném rozptýlení. než po procházce. Zpočátku mu stačila chvilka, ale pak se čas prodlužoval, až se dožadoval jít ven okamžitě znova po příchodu. Byly s ním dost velké problémy, takže já raději venčení koček nedoporučuji. A to ani neberu v úvahu, že může z nějakého důvodu venku utéci.
Hana Rypáčková
Tleskám ti Poly...Mám radost..
Zuzana Pivcová
Kočky jsou svéhlavičky, a co jednou vyzkoušejí, že se jim to povolí, to už budou chtít dělat jednou provždy. Takže moc nevěřím ani těm hlídaným dveřím!! :-D Díky, moc se mi to líbilo, kočky znám dobře.
Naděžda Špásová
No jo, kočička je svérázný živočich a pomůže na ní jen kus žvance. Já to mám vyzkoušené u našich pejsků. Taky jsem se pobavila. :-)
Jana Kollinová
Příhody s domácími mazlíčky jsou nekonečným zdrojem zábavy i nervů. Dívku venčící kočičku na vodítku potkávám při večerních vycházkám se psem dost často. Je zajímavé, že volně pobíhající kočka moji fenku vytáčí doběla, ale tuhle kočku bere v klidu, čumák na čumák a žádná zježená srst. Škoda, že se nikdy nedozvím co si Čikina myslí když se s kočičkou čumákuje.
Eva Mužíková
Jitko, tak to mi ten den hezky začal, neříkám že mi tečou slzy od smíchu, to ne, ale nebylo k tomu daleko. Jitko pravdu jsi mne pobavila. Jinak Tě tu ráda vidím, určitě bude reagovat Maruška nebo Hanka / naše stará parta ./
Dana Puchalská
Krásný článek a hezky jsem se u něj pobavila. Jo kočky jsou šelmy mazané.
Libor Farský
Dobře, že to berete s humorem!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.