Těšíme se na vás!
Foto: autorka

Těšíme se na vás!

4. 9. 2018

Čas běží jako bláznivý, přichází podzim a s ním již čtvrtá zlínská "MÓDNÍ PŘEHLÍDKA nejen PRO 50+". I letos jsme si pro vás připravili nějaké to překvapení. Něco prozradím v tomto článku, zbytek máte možnost uvidět na vlastní oči!

V letošním roce se módní přehlídka přesouvá do prostor 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, konkrétně do Krajské knihovny Františka Bartoše.
14|15 BAŤŮV INSTITUT byl otevřen v roce 2013 v areálu bývalé firmy Baťa (později SVIT). V objektu č. 14 sídlí Krajská galerie výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy, v objektu č. 15 Krajská knihovna Františka Bartoše.

Dlouhodobým cílem vedení města i kraje je zpřístupnit část průmyslového areálu obyvatelům i návštěvníkům města. Výsledek stojí opravdu za to. Kromě výše uvedené instituce zde vznikly a vznikají obchody, restaurace, kavárny, lékařské ordinace, lofty. Byla sem přesunuta hlavní pošta, provoz zahájila nová autobusová linka. A proměny pokračují!

Na myšlenku přenést módní přehlídku právě sem mě přivedly dvě skutečnosti:
1. Seznámit čtenáře internetového portálu i60.cz s konkrétními změnami v této části města.
2. Sídlo obchodu "Red brick design shop", který s námi bude letos na módní přehlídce spolupracovat.

Red brick design shop vznikl v budově č. 15 koncem loňského roku a jeho majitelkou je paní Miroslava Szórádová. Obchod je zaměřen na designovou módu a doplňky několika značek.

Můžete našim čtenářům přiblížit nabízený sortiment?

Red brick je zaměřen na lokální designérskou tvorbu. V obchodě najdete širokou nabídku originálního oblečení pro dospělé i děti, kabelek, batohů, šperků i nejrůznějších doplňků tak, aby si na své přišlo co nejvíce zákazníků. Při výběrů designérů, se kterými spolupracuji, je pro mě důležité i to, aby bylo vše vyrobeno zodpovědně a s láskou, což ve velkých obchodech jen těžko naleznete.

Jaké značky zastupujete?

Aktuálně je v Red bricku zastoupeno více než 50 designérských značek, proto je nelze vyjmenovat všechny. Jsem moc ráda, že jsou hojně zastoupeny regionální značky ze Zlínska jako například Bioga, Sutu, Playbag a další, ale i designéři ze vzdálenějších koutů naší republiky. Z těch za zmínku určitě stojí Zannia, Easy fashion, Ko-ra-le, či Muxu a mnoho dalších, které Vám ráda představím při Vaší návštěvě v Red bricku.

Co Vás vedlo k rozhodnutí otevřít obchod s designérskou tvorbou?

V první řadě určitě velké nadšení, přesvědčení a důvěra. Mám ráda originalitu, obdivuji tvořivost a zručnost šikovných lidí, zároveň se zajímám o téma udržitelné mody a neláká mě hektická atmosféra nákupů ve velkých obchodech. Proto jsem se pokusila vytvořit místo, kde bych to mohla nabídnout i ostatním. Jsem ráda, že jsem se ve svém přesvědčení a důvěře nezklamala a v listopadu oslavíme roční výročí otevření. Za ten rok jsem poznala mnoho úžasných a milých lidí ať už z řad zákazníků či designérů a jsem za to moc vděčná.

Je Zlín v této oblasti něčím specifický?

Bezesporu, Zlín je specifický a vyniká v této oblasti v mnoha směrech. Ať už svou unikátní architekturou, minulostí spjatou s Tomášem Baťou, univerzitní základnou či velkým množstvím tvořivých lidí se vznik Red bricku přímo nabízel. Jsem ráda, že to není jen můj názor, ale potvrzují mi to i zákazníci svým zájmem.

Jak se Vám v našem městě žije?

Mám Zlín moc ráda a určitě bych neměnila, nabízí mi vše, co k životu potřebuji a ještě i mnohem více, takže jsem tu i s rodinou spokojená.

Jak hodnotíte změny v průmyslovém areálu.

Průmyslový areál ke Zlínu patří stejně jako baťovské domky, mrakodrap jednadvacítka, nebo třeba filmové ateliéry. Proto jsem z otevření a postupného zpřístupňování průmyslového areálu baťových továren nadšená a hodnotím jej velmi pozitivně. Vždyť díky tomu mohl vzniknout i Baťův institut a v jeho úžasných prostorách i Red brick design shop.

 

A mně nezbývá, milí čtenáři, než vás srdečně pozvat na letošní módní přehlídku, která se koná 25. září 2018 od 15ti hodin v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně.

Přidávám také video o 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU a několik fotografií.

móda
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Lichnovská
Souhlasím s paní Vavrošovou. Modelku na obrázku bílá krajka rozšiřuje- ale vůbec to nevadí dodává jí mládí a současně z ní sálá životní energie a potažmo sexapel. Má moc pěkný úsměv. Rozhoddně příjemnější podívaná než nějaká seschlá vychrtlina v černém, která je vidět na každém rohu.
Alena Várošová
Paní Marta je elegantní krásná ženská,sice ta bílá na jejím outfitu ji přidává ještě více na hmotnosti,ale to ovšem na jejím šarmu není překážkou.A že je focena na vylidněném prostranství ,okolo samý beton,to je asi záměr,že se v blízkosti bude konat módní přehlídka....
Marie Doušová
Paní to na foto moc sluší a pěkný úsměv potěší. Doufám , že se přehlídky vydaří a nám ostatním ,co se nemůžeme osobně dostavit, bude stačit foto z této módní přehlídky. Předem dík.
Jitka Caklová
Jsme lidé různí. S přihlédnutím k vlastní nedokonalosti, kterou nemohu ovlivnit se držím zásady, "Ber, nebo nech být" a negativní kritiky se z tohoto důvodu zdržuji. Hany Lancové si vážím za to co dělá pro ženy, pro které není místo v tabulkách dokonalosti.
Marie Foltýnová
Na přehlídce ve Zlíně jsou modely jak pro všední dny ,tak i do společnosti.A jsou to modely pro ženy štíhlejší i méně štíhlé.Posledně to bylo doplněno i vystoupením mladých tanečníků.Líbí se mi jak modely,tak i modelky..Martička je jedna z nich.
Zuzana Pivcová
Módní přehlídku pod vedením Hanky L. ze Zlína vždy chválím (ačkoliv jsem ji ještě na vlastní oči neviděla), protože mi připadá velice bezprostřední a skutečně pro ženy nejrůznějších typů.
Marta Martička
Děkuji za milé příspěvky, Nejsem profesionální modelka. Atmosféra na těchto přehlídkách je vždy příjemná. Těším se na Vás. Hana Lanzová pořádá tyto přehlídky s precizností a srdíčkem a zapálením. P. Jiřina Votavová - nevím, o jaké předchozí články máte na mysli. I Vám děkuji za osobní názor.
Eva Balúchová
Martička-modelka na titulní straně,je velmi přirozená a fotogenická.A má krásný úsměv.
Jana Kollinová
Jak neuvěřitelně spolu souvisejí články Elegantní dáma paní V. Hofmanové a Těšíme se na vás paní Hany Lencové. Dávám hlas elegantní dámě na titulní fotografii článku paní Lencové! ******
Jitka Caklová
Mě se modelka líbí. Vyzařuje z ní přirozenost. A že není vyumělkovaná, jako vosková figurína? Je to žena 50+, plná života :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%