Jak šel čas. Nová soutěž portálu i60
FOTO: Farnost Radotín a Wikipedie (Honza Groh)

Jak šel čas. Nová soutěž portálu i60

9. 9. 2018

Ke stoletému výročí naší republiky již na portále i60 probíhá projekt s názvem "Příběhy naší republiky", kdy čtenáři píší příběhy či vzpomínky své a svých rodin. Nyní vyhlašujeme soutěž "Jak šel čas". Jejím cílem je ukázat staré fotografie z různých koutů České republiky a porovnat je se snímky současnými. Mohou to být fotografie měst a obcí, ale i různých turistických míst či památek, které se během let změnily nebo zrekonstruovaly.

Ve svém rodinném archivu má jistě každý čtenář zajímavé snímky, možná i fotografické poklady, které stojí za zveřejnění. Nenechávejte si je pro sebe a ukažte je i dalším čtenářům. Právě nyní je k tomu dobrá příležitost. Česká republika oslaví už za necelé dva měsíce 100 let své existence. A právě některý z vašich snímků může být zajímavým střípkem historie naší krásné země.

Pravidla soutěže
Soutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři portálu i60, kteří prostřednictvím svého profilu vloží svůj soutěžní příspěvek, a to alespoň se dvěma fotografiemi - historickou a současnou, a popíší místo či objekt, které snímky zachycují.

Dobové fotografie nesmí být staženy z internetu, ale buď nascanované či ofocené fotoaparátem. Použít je možné snímky z volně přístupných free fotobank, případně z Wikipedie, ale vždy musí být uveden zdroj. Je také možné získat z archivů obecních a městských úřadů, což také musí být uvedeno jako zdroj.

Podmínkou soutěže je také popis fotografií, tedy uvedení, co snímky zachycují, může být připojen i příběh, který fotografie doplní, případně informace, proč si autor příspěvku vybral právě toto místo či objekt.

Do titulku uveďte název soutěže, například Jak šel čas v Klášterci nad Ohří nebo Jak šel čas: Rozhledna Doubravka.

Vítěze soutěže, která potrvá do 28. října 2018, vyberou sami čtenáři, a to tak, že redakce nejdříve nominuje do finále pět nejzajímavějších soutěžních příspěvků a z nich pak čtenáři hlasováním vyberou vítěze. Ten obdrží hlavní cenu - notebook Lenovo, čtyři další finalisté získaji knihu Dějiny českých zemí.

Těšíme se na vaše příspěvky, kterými oslavíme 100 let České republiky!

 

Můj příběh Soutěž - Jak šel čas
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Já mám ten radotínský kostel vyfotografovaný před několika roky, ale staré fotky z Radotína nemám, i když z dětství si pamatuji přívoz, který je na fotce vpravo. Také si pamatuji starou cementárnu, ale fotky nemám.
Ilona Erika Kolář
Když tak nad tím přemýšlím, tak možná nějakou zajímavou fotku vyhledám.
Zdeněk Karlík
http://vencovypindy.blogspot.com/2014/07/havlickuv-brod-podruhe.html
Zdeněk Karlík
Zdroj: asi těžko dohledám ,autoři nebo majitelé fotek už jsou na pravdě Boží
Zdeněk Karlík
obrázků starého Havl brodu mám hafo, možná 1000, některé mají přes 100 let
Zuzana Pivcová
Jako fotku chápu samozřejmě i starou pohlednici. Ty bývají hodně v muzejních kronikách nebo na výstavkách.
Eva Mužíková
Já bych musela zvolit fotku našeho domu v padesátých letech, kdy jako zemědělská usedlost byl udržován mými rodiči a fotku současnou. Je v dezolátním stavu. Ale nejsem si také jistá, jestli tu starou najdu...
Hana Rypáčková
Tak jsem se snažila oživit starý počítač, kde jsem kdysi tvořila kombinace ze starých a současných fotek. Jen najít čas....Pokusím se..
Elena Valeriánová
Každopádně přeji soutěži a tedy i nám všem hodně zajímavých příspěvků.
Alena Tollarová
Těším se na vaše příspěvky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...