Nastal čas kaštanů. Pojďte si hrát
Ilustrační foto: pixabay.com a pinterest.com

Nastal čas kaštanů. Pojďte si hrát

12. 9. 2018

Může to být způsob, jak zabavit vnoučata. Nebo si vytvořit hezkou dekoraci. Nebo si prostě jen z procházky přinést v kapse něco milého, co se dobře žmoulá v ruce. Ano, řeč je o kaštanech.

Je škoda nechat je bez povšimnutí. Mohou totiž přinést do života spoustu zábavy. Je jedno, jestli je nám pět, deset, třicet nebo sedmdesát let, kaštan je milý společník v každém věku. Dají se z něj vytvořit figurky na hraní i dekorace do bytu.

Takže je čas vzpomenout si na dobu, kdy jsme vyráželi do parků a lesů a přinášeli domů plné kapsy těch hladkých příjemných kuliček. Patřily k dětství. Ale proč si je nepouštět do života i teď? A je v podstatě jedno, jestli se s nimi budeme bavit společně s vnoučaty nebo třeba s partnerem či partnerku na vycházce. Zda z nich vytvoříme hračky nebo je jen nasypeme do skleněné vázy a vytvoříme tak elegantní dekoraci.

Tady je malá inspirace, jak různě mohou kaštany zpříjemnit život a pobavit nás.

příroda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Taky se mi kaštany líbí, moc ráda se jich dotýkám. Pokud je nosím v kapse kabátu nebo bundy, neustále je žmoulám v ruce. V jejich pozitivní účinky věřím - už jen to dotýkání se jejich hladké slupky navozuje příjemný pocit ....
Ivona Lachová
V pondělí jsem si nasbírala krásné, zářivé kaštánky. Mám je v proutěném košíčku s oušky a dělají mi velkou radost. A vždy 1 kaštánek si dávám do kapsy budky, sáčka nebo kabátku, ve kterém chodím. Věřím, že kaštánky mají léčivou moc.
Jana Kollinová
Příjemný článek. Kaštany sbírám každý rok. Celou zimu je mám v pokoji a vnímám jejich energii. Moc se mi líbí fotografie výtvorů z kaštanů.
Zdenka Hillová
Mám ráda kaštany, jako malá jsem je sbírala do školy(chodila jsem přes kaštanovou alej do školy krása )dnes si je dávám pod polštář i do kapes léčí
Zuzana Pivcová
Kaštan, který nosím s sebou v kabelce (nemusí být čerstvý), mi pomohl již několikrát - při pádu, kdy jsem si narazila koleno nebo sedřela dlaň. Věřím, že mají v sobě léčivou energii. V dětství jsme dělali figurky zvířat z kaštanů a sirek. Obdivuji vitalitu kaštanů, že se stále ještě drží. Vždyť škůdce klíněnka je trápí už více než 10 let.
Mirek Hahn
No..., to není špatný nápad na dlouhé zimní večery :-)
Irena Mertová
Kaštany jsou vesele a krásné, čisté, lesklé, když se vyloupnou - ráda je sbírám a nosím po kapsách pro radost
Věra Ježková
Kaštany jsou krásné na povrchu i uvnitř. Takové malé zázraky přírody. Jeden od Zuzky mi pomohl, když mi na bowlingu narazila koule do malíčku. Otok začal mizet. Krásné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.