Jsou mezi námi
Ilustrační foto: pixabay.com

Jsou mezi námi

22. 9. 2018

Pokud čekáte, že vás zavedu do světa záhad mimozemských civilizací, tak budete zklamáni. Rovněž se nebudu věnovat spoluobčanům jiných kultur, barvy pleti nebo vyznání, významným osobnostem politického, vědeckého nebo uměleckého světa. Představím vám bytosti, které se v posledních několika letech mezi námi objevují.

Původních několik jedinců budících pozornost okolí přerůstá do skupin vyznačujících se společnými rysy chování, které se jako virus šíří ve všech věkových kategoriích. Prosím, seznamte se!

1. Bytosti sedící, mlčící.

Sedí v řadách vedle sebe nebo za sebou a mlčí. Většinou mají skloněnou hlavu, záda nahrbená, ramena pokleslá a ruce křečovitě sevřené. V přítmí jejich obličeje získávají sinalou nebo mírně namodralou barvu, očima kmitají neuvěřitelným tempem ze strany na stranu, výraz tváře je většinou prázdný a jen občas sebou někdo škubne, aby vzápětí upadl do původní strnulosti. Nejčastěji se vyskytují v dopravních prostředcích, v čekárnách lékařských ordinací nebo na lavičkách v parcích, kde vás za šera jejich svítící tvář může nepěkně zaskočit.

2. Bytosti hlučné, gestikulující.

Vypadají stejně jako my, jen rozhazují rukama, mluví hlasitě a divně se pochechtávají. Když jde proti vám některá z nich a široko daleko není živáčka, šero protíná jen malý kužel světla daleko od sebe vzdálených svítilen, bytost má dva metry a pohybuje rukama stále rychleji, ujišťuji vás, že pocítíte mrazení v zádech. Naopak bytost  přátelská vám jde naproti se zářivým úsměvem a tiše vyslovuje něžná zaklínadla. Prosím, nespleťte si druh hlučný, gestikulující s druhem agresivním. Má sice obdobné symptomy, ale je zvlášť nebezpečný. Většinou vydává neartikulované zvuky nebo vulgárně nadává imaginárnímu nepříteli, potácí se a bezcílně bloudí ulicemi v naději, že brzy nalezne za poslední peníze spásu u "přítele" s dobře zásobenou příruční lékárničkou první pomoci pro bratry a sestry v nouzi. Tak takové bytosti se určitě vyhněte obloukem, pravděpodobně již není z tohoto světa.

Ano, uhodli jste! Jsou to spoluobčané závislí na chytrých mobilních telefonech.

K napsání příspěvku mě přivedla včerejší malinko úsměvná situace. Daleko v zatáčce jedné z cest parkem jsem zahlédla mladého muže. Výhled omezovaly vzrostlejší keře, přesto bylo vidět jak chodec horlivě mával. Zamávala jsem několikrát na oplátku a vzájemně jsme si mávali do chvíle než jsem pochopila, že předmětem jeho zájmu byla milovaná bytost zakletá v mobilním telefonu. Naštěstí si mě mladík vůbec nevšiml a ještě chvíli jsem pak slyšela za zády jeho samomluvu.

lidé mobily
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Jano, je to tak. Já odpovídám úplně cizím lidem nejen na pozdravy, které říkají do telefonu, ale i na jejich otázky volanému odpovídám, že se mám dobře, divím se, proč mi někdo říká vole, počkej...
Jana Šenbergerová
:-))) Občas se cítím trapně, když si někdo vyřizuje málem intimní záležitosti třeba v autobusu, proto raději posílám SMSky.
Zuzana Pivcová
Ja zase mobil nepouzivam skoro vubec, a presto sedim a koukam, chce se mi rict spis, cucim. Jsem jinde. Vcera me takto zastihla jedna pani v hotelove restauraci, kdy me udajne pozdravila a dotazala se, jestli si mohou s muzem prisednout. Neni tu moc volno. Kdyz jsem nereagovala nijak, rekla hlasite Halo a to jsem si teprve uvedomila, ze na me nekdo mluvi. To Vase rozdeleni, Jano, se mi libi a rovnez tak reakce lidi. Za podobu textu muze zdejsi cizi klavesnice.
Jiří Libánský
Po přečtení článku jsem si uvědomil, že jsem další skupina mezi námi. Mám v telefonu stažené spousty zajímavých vysokoškolských i jiných zajímavývh přednášek ze všech oborů. Astronomie, psychologie, parapsychologie, teologie, sociologie, historie a další. Poslouchám často místo hudby. Moje sluchátka, hadičky z průhledného plastu jsou téměř neviditelná. Tak si představuji, jak je asi okolím vnímán můj naprosto nepřítomný pohled, pokud se moje mysl právě nachází na oběžné dráze Pluta, v pohřební síni Cheopsovy pyramidy, popřípadě mezi lidmi doby bronzové.
Jana Kollinová
Paní Ilono, pobavila jste mě a určitě i další čtenáře. :-))))))
Ilona Erika Kolář
Já se řadím do další nové skupiny č. 3, případně podskupiny č. 2.2. , tj. mezi bytosti hlučné, gestigulující, protože někdy mávám rukama jako větrný mlýn, navíc trpím samomluvou, aniž bych o tom věděla, ale což je nejdůležitější, při těchto aktivitách vůbec mobilní telefon nepoužívám.
Alena Tollarová
Pamatuji si, jak jsem před léty poprvé s údivem koukala na člověka, který šel po ulici a nahlas mluvil. Měl u ucha, telefon, tenkrát ještě nechytrý. Dneska to mají zdokonalené tím, že nemusí držet ruku u ucha, mají u úst mikrofon a jdou a mluví do něj. Občas venku mluvím taky, ale žádné vykecávání. Doba si žádá své, říkám si vždycky když vstoupím do vlaku nebo tramvaje a tam skoro všichni sedí nebo stojí a čučí na displej. Co bude asi následovat?
Hana Rypáčková
Je to přesné....
Libor Farský
Jsem nadšený a tleskám. I mobil jsem kvůli tomu odložil !!!
ivana kosťunová
Skvělé - už se mi taky stalo, že jsem odpověděla na pozdrav cizímu člověku, než jsem si všimla, že se zdraví s někým v telefonu. A do stejné kategorie bych zařadila i ty chodce se sluchátky na uších. MOc jsi mě pobavila

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...