Zajímavá výstava: Rok 1968 očima Rakušanů
Foto: ©68er Prag der PHG

Zajímavá výstava: Rok 1968 očima Rakušanů

20. 9. 2018

68 fotografií z roku 1968 od rakouských fotografů - to je výstava Převratná doba, kterou pořádá Rakouské kulturní fórum. Vernisáž se koná ve čtvrtek 4. října 2018 od 18 hodin a chce ukázat, jak důrazné tehdejší volání po změně bylo. 

Rok 1968 byl rokem společenských otřesů, sexuální svobody a sociální revoluce. The times, they are a changin´ – toho si svého času všiml nejen Bob Dylan, ze kterého na počátku 21. století udělali protestního zpěváka generace '68. Rok 1968 byl však také rokem mezinárodních studentských protestů, rok vzpoury, povstání. Byl to rok pražského jara, ale i hnutí za občanská práva, rok demonstrací, přehodnocování a změn. A u toho všeho byli rakouští fotografové, jejichž 68 fotek bude prezentováno na pražské výstavě Převratná doba (Jungmannovo náměstí 18). 

Návštěvníci uvidí fotografie Liszta Steinera, Christiana Skreina, Wenzela Jelinka, Christine de Grancy, Kristiana Bissuttiho, Franze Goesse, Lisla Pongera, Heinze Cibulky, Barbary Pflaum a dalších. Jejich díla utvářejí vizuální dědictví změny kolektivního vědomí.  
Ti patří do Photographische Gesellschaft, nejstaršího spolku pro fotografii v německy mluvících zemích, byl založen 22. března 1861 na Akademii věd ve Vídni s cílem podporovat umění a vědu v rámci fotografie a komunikačního systému v nejširším slova smyslu a ve všech jim příbuzných nebo s nimi souvisejících oborech a technologiích.

Výstava potrvá do 21. prosince 2018, přístupná bude vždy od pondělí do pátku od 10 do 17 hodin. Vstup je volný.     

 

Petr Buček pro portál i60

kultura výstavy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
To urcite pujdu, driv jsem tam chodila na pozvanky casto, jeste za nekdejsiho reditele Dr. Hauga. Dvakrat tam uz mel vystavu i Jirkuv bratr Abbe Libansky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.