Návštěva Zahrady Čech 2018
FOTO: autorka

Návštěva Zahrady Čech 2018

23. 9. 2018

Ano, jedná se o každoročně pořádaný veletrh zemědělských produktů, strojů, zahradnických i stavebních potřeb, zahradního nábytku, prostě všeho, co zemědělec a zahrádkář potřebuje, nebo si myslí, že potřebovat bude. Počátek tohoto lidského hemžení sahá do roku 1976, koná se vždy v září v severočeských Litoměřicích a už to dávno není jen o zemědělství.

Na tuto akci jezdíváme téměř každoročně, vynechali jsme loni. Naplánovali jsme si  to na středu 19.9.2018. Ráno vypadalo podmračeně, takže příjemné počasí na takovouto akci. Vyzvedli jsme v Církvicích  kamarádku a po půl hodině dorazili do Litoměřic. Překvapivá byla už cena vstupného pro důchodce, bylo to 100,-Kč. No dobře, dostali jsme přidáno, tak budiž  Další překvapení nás čekalo uvnitř. Měli jsme pocit, že jsme spíš ve vietnamské tržnici. Takový počet stánků s oblečením, kabelkami a jiným artiklem, který měl k zemědělství hodně daleko, jsme tam ještě nezažili. Asi po hodině bloudění jsme konečně narazili na to, kvůli čemu jsme tam jeli, a to byly květiny.

Je škoda, že se ZČ vzdaluje tomu, proč vznikla. Přesto tam byly davy lidí, kterým to evidentně nevadilo, prostě důchodci. Dali jsme si obligátního langoše, nakoupili květenu a ovoce, vypotili litr potu, protože slunce se probudilo a sálalo jako o život, nafotila jsem, co se dalo, a hybaj z toho mumraje.

Snažila jsem se vyfotit výstavu jiřin, které už trochu uvadaly, retro výstavu, nějakou mašinku, ty mi moc nejdou, a okolí za Litoměřicemi. Řeknu bez mučení, že vymazat lidi, aby mi nekazili fotku,  je docela fuška, ale povedlo se.

Přeji všem krásný pohodový podzim.

příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Díky Nadičko za přiblížení této známé výstavy. Fotkami slovem. Já jsem tam také jezdila pravidelně, ale od dob, kdy jsem " singl" mne to tam jet samotnou neláká... snad se někdy ještě zadaří.. :))))
Ilona Erika Kolář
Letos jsem chtěla zajet, ale nevyšlo to. Tak alespoň jsi mi přiblížila výstavu krásnými fotkami.
Alena Tollarová
Bývalo nepsané pravidlo, že jak začne ZČ, musíme se tam podívat. Pamatuji si na dlouhatánské fronty na novinku Bohemia chips. Stály tenkrát 6 Kč. V halách bývalo na ohromných platech vyskládano ovoce podle barev do různých obrazců nebo pyramid. Ale už mnoho let nejezdíme. A tak jsem ráda, že jsem se tam podívala aspoň takto.
Věra Ježková
Naďo, do vašich pocitů se umím vžít - chodím do Pražské tržnice. A to neočekávám krásnou výstavu. Fotky máš přesto krásné, jako vždy. Díky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...