Vysoké Tatry v září
Foto: autorka

Vysoké Tatry v září

28. 9. 2018

Jak již psala Hanka Práglová, naši senioři rádi jezdí do Tater. V srpnovém termínu jela Hanka a v zářijovém já, bylo nás 24. Přidala se k nám ičkařka Maruška N. s Jirkou, protože bydlí daleko, přijela ke mně, přespali a ráno jsme společně vyrazili na nádraží a vlakem s ostatními seniory směr Vysoké Tatry. Přestup v Žilině jsme zvládli a pak jen čekali, kdy se v dáli objeví ty krásné vysoké hory.

Do Tatranské Lomnice jsme přijeli dříve a zašli si do muzea TANAPU, je moc pěkné a zajímavé. Po procházce Lomnicí jsme se ubytovali a čekala nás info schůzka o pobytu s přípitkem a pak výborná a bohatá večeře. Krásně jsme se při čistém, horském vzduchu vyspali, bohatě nasnídali a pak už nás každý den čekaly toulky a výšlapy horským terénem. Našim seniorům nic neorganizujeme, každý ví, kam se chce podívat, ale pokud potřebuje pomoc, poradíme.

Během pobytu jsme navštívili Smokovce, Hrebienok, Jamské, Štrbské, Popradské, Zelené pleso, Skok, Rainerovu útulňu, Bielikovu chatu, Slezský dóm, Solisko a pár lidí se dostalo i na Lomnický štít. Bylo méně turistů, a tak zrána byli ještě lístky. Počasí bylo nádherné, bez mráčků a viditelnost výborná. Pokud nám některý den po túře zbyl čas, zajeli jsme se podívat do královského města Kežmaroku nebo do Popradu. Někteří využili i nabídku hotelu a jeli na výlet na Pieniny na pltě nebo do Levoče a na Spišský hrad. 

Dovolená na hotelu Morava uběhla a jsou jen vzpomínky na krásné scenerie Tater, nádherné počasí, pěkné večery u pivka nebo vínka při přednášce a filmu o Tatrách nebo při harmonice. Tak snad příští rok znovu a ičko se může přidat.                                                                                   
Jen jelen už tam nebyl, byl někde v lesích, vždyť začíná říje, a nebo ho měla Hanka předplaceného ?

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Moc hezké a líbí se mi, jak se, holky, navzájem doplňujete.
Helenka Vambleki
...navštívená místa. Oba turnusy měly nádherné počasí a to jen umocňovalo naše zážitky.
Helenka Vambleki
Taky jsem zavzpomínala a na fotkách poznávala navš
Dana Puchalská
Ano, tam se to skutečně změnilo. Ani jsem některá místa nemohla poznat.
Věra Ježková
Maruško, moc hezké fotky. V Tatrách jsem byla s přítelem před několika lety, bydleli jsme v Popradu; ráda jsem si zavzpomínala. :-)
Eliška Murasová
Majko, tak jsem si díky Tobě přivolala vzpomínky na Tatry, je tam velmi krásně, obzvlášť když se povede počasí.Jo a před pár léty nechodil pod okna hotelu jeden jelen, ale měl s sebou celé stádo. Díky, pěkný článek i fotky.
Marie Novotná
Jano,v plánu to mají a zase budou dva termíny.Myslím,že plánují o prázdninách.
Jana Šenbergerová
Maruško, už jednou jsme o Tatry kvůli nemoci přišli, ale pokud se tam budete chystat příští rok, počítejte s námi, prosím, neradi bychom o ně přišli.
Marie Seitlová
Maruško, nevím o jakých vrtochách to mluvíš, byla jsi fajn a zapomněla jsi na své starosti. V Pátek jsem Marušku s Jirkou provedla městem a přichystala překvapení - na náměstí nás čekala Květinka s Pepou a přišla i Hanka. Bylo to příjemné setkání ičkařů.
Marie Novotná
Hanko,milé-jsem moc ráda,když vidím milé lidičky,kteří mají pochopení pro moje,,vrtochy"a nálady.Moc mile jsi mne překvapila hned na nádraží ve čtvrtek večer při návratu. :-) Děkuji za čas se mnou.Poděkování i pro Květku.Popovídání bylo milé.Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...