Den státnosti a náš malý výlet
FOTO: autorka

Den státnosti a náš malý výlet

3. 10. 2018

Každý z nás si chtěl určitě Den české státnosti užít podle libosti. Já chtěla někam, kde je hezky, rostou tam stromy a je tam i nějaký rybník nebo řeka.

Našla jsem to kupodivu v Praze...Řekněte sami, jet na výlet do "Panského dvora", jak se areál gastronomie + relaxu  v Dolních Počernicích jmenuje, to už za to stojí. A navíc cesta tam nebyla ani dlouhá a ani únavná. 

Dobrá, řekla jsem si a vyrazili jsme spolu s manželem na cestu. Parkování tam je - není problém. A je zadarmo. Když jsme přijeli na místo, moc se nám tam zalíbilo. A je tam i zastávka MHD.

Slunce svítilo jako o v létě, takové horko už nepanovalo - sláva - a vítr byl v mezích normálu.

Já tam byla naposled asi před 20 lety a manžel to radši ani nechtěl počítat. Krásně se to tam změnilo. Na to, že jsme byli v městě, to chvilkama vůbec nevypadalo. Zato my dva působili dojmem ztracených existencí nebo realitních makléřů. Okukovali jsme domy a zahrady a něco málo i vyfotili. Kdyby byl večer, mohli by nás považovat za lupiče. Sláva, že místní jsou za ty roky na zvědavce zvyklí.

Obešli jsme celý areál a prošli se v krásném a udržovaném parku. A je to skutečně vidět.

Kdysi tam býval mlýn a ten současní majitelé přebudovali a zachránili. Na podzim tam bývají výlovy, kam se jezdí dívat opravdu dost lidí.

Rybník se leskl, dokonce i pár kaprů se tam snažilo o výskok nad hladinu. Rybník je chráněná přírodní lokalita. V dáli poletovala volavka. Ale byla tak rychlá, že než jsem připravila foťák, byla ta tam. A to ticho, to byl pravý balzám pro uši lidí, co bydlí nad rušnou ulicí.

A pak jsme chtěli zajít na něco dobrého. Už jsme měli hlad i žízeň. Vstoupili jsme do jedné z mnoha restaurací. Jídelníček byl veliký, rozsáhlý a nabídka dobrá. Ovšem "maloučko" nás rozhodily ceny. Podnik jsme opustili, a protože nejsme "utajení" milionáři, šli jsme o dům dál. Vždyť celý komplex zahrnuje spoustu hezkých restaurací.Tak jsme přemýšleli, kam bychom si sedli a konečně něco pojedli a něčím i zapili.

Našli jsme a vstoupili do malé hospůdky, která měla moc milou obsluhu a dobrou kuchyni spolu s dobře ošetřeným pivem ze Smíchova. Ke kapučínu, které si objednal manžel, podávají domácí koláče.

A venku je pochopitelně i stojan na kola. Protože kolem celého areálu je dobře udržovaná cyklostezka.

 

P.S.: A to nemluvím o tom, že návštěva toho místa (kam i císař pán chodil pěšky) bylo víc než perfektní. Možná by se měly některé podniky v  centru města jet podívat, jak má vypadat čistota. I přebalovací pult pro mimina tam byl.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Dobrý...
Dagmar Bartušková
Dano, je vidět, že se výlet vydařil až na ty ceny, ale kdo hledá, najde. Krásné fotky. Nikdy jsem tam nebyla, ale možná někdy. Čistota na WC je nadevše nebo půl zdraví, řekla babička a ... Jsem ráda, že přebalovací pult - i kdyby byl sebečistčí, nepotřebuji. :-)
Zdenka Jírová
Hezky jsi popsala svůj výlet. Měla jsem tam přítelkyni, ale již tu není.
Zuzana Pivcová
Také to tam neznám, rybníky mám ráda jako takové, ale znám spíš ty jihočeské. Pokud se tam dostanu MHD, nic mi nebrání se tam někdy vypravit, díky.
Eva Mužíková
No vida, rybník v Praze... fotodokumentace nemà chybu...
Věra Ježková
Danko, moc hezky napsané, povedené fotky. Neznám to tam.
Libor Farský
Hezký výlet. Taky bych si dal říct.
ivana kosťunová
To je pěkný popis výletu. Kromě dojmů z krásného místa obsahuje čtivou formou popsané všechny další důvody, proč se vypravit zrovna sem. (jídlo, služby, i úroveň WC) Mohla bys psát do turistického věstníku :))
Naděžda Špásová
Danko, je dobře, když se výlet povede. My jsme byli taky jen pár kilometrů od nás a bylo to super. K tomu, aby si člověk udělal radost někdy stačí opravdu málo. Pěkné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...