Zdánlivě nekombinovatelné. Ale proč ne?
FOTO: pinterest.com

Zdánlivě nekombinovatelné. Ale proč ne?

3. 10. 2018

Zelená s růžovou, pruhy s obrázky, fialová s hnědou, puntíky s květinami. Některé ženy jsou schopny obléknout si kombinace, které se jeví nekombinovatelné a výsledek je zajímavý. Pro někoho krásný, pro jiného výstřední, pro dalšího nemožný. Jenže móda má být hra.

Toto není nic moc pro vyznavačky minimalismu, nenápadnosti a klasiky. Tomuto stylu se někdy říká eklektický nebo individualistický. Je založen na názoru, že zkombinovat lze cokoli. Kdo ho má rád, musí však počítat s kritickými pohledy, protože se nelíbí každému.

V podobném stylu si lidé mnohdy zařizují i byty a domy, jde o interiéry, ve kterých je zkombinováno staré a nové, luxusní kousky s věcmi nalezenými ve sběrných dvorech, věci cenné historické s kýčovitými suvenýry za pár korun. V módě se tento styl projevuje třeba tak, že si jeho vyznavačka klidně vezme fialový svetr, žlutého pleteného kulicha a elegantní červené lodičky. K červenému kabátu růžovou šálu a k pruhovanému saku tričko s květinovým potiskem. Některá vypadá jako by šla na karneval, některá je ale právě díky tomuto stylu považována za odvážnou, kreativní a ve světě módy velmi uznávanou.

Vtip je v tom, že tento styl často vyznávají ženy velmi bohaté, které si prakticky mohou dovolit cokoli a nechtějí být součástí podobně oblečeného davu. Ovšem úplně stejně často ho vyznávají naopak ženy, které si nakupovat nové oblečení dovolit nemohou, a tak se naučily šmejdit v second handech, využívat velmi staré rodinné kousky a mistrně kombinovat nekombinovatelné.

Je to často styl umělců, bohémů, zkrátka lidí, kteří se nebojí vybočit z davu, ať jim je dvacet nebo osmdesát let. Tak tady je ukázka toho, co si pod takovým stylem představit.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Mám ráda barevné oblečení, proto mi modely nepřipadají až tak příliš výstřední. Nebrala bych sukně, klasický kabát nebo baret. Chlupatá bunda, pletená čepice a šála kolem krku je mé oblíbené zimní oblečení.
Zdenka Jírová
Jsem pro klasiku, nikdy jsem si nepřála být středem pozornosti výstředním modelem.
Dagmar Bartušková
První a pátý model ANO.
Elena Valeriánová
Jo, ještě tak být vysoká a štíhlá a nosit vysoké podpatky.
Dana Puchalská
Jsou to zajímavé modely, to ano. Ale já jsem ně tak nějak "větších" rozměrů.
Martina Lichnovská
Nelíbí se ái kombinace s přebytkem červené (boty,taška,kabát) a kombinace zelené a červené. Ostatní obrázky bezvadné a hezké.
Alena Várošová
Pokud máte cit a lásku k barvám,tak ta sladěnost pro barvy a různé barevné kombinace oděvů musí přijít a je to bomba.Někdy si říkám,že to k tomu,či onomu outfitu nepůjde,přiložím doplňky a nový model je na světě,vlastně za výlohou.Ještě jsem neslyšela kritku na svoji práci,které se věnuji v seniorském věku,zatím jen chválu od zákaznic..Modely se mi líbí i modelky.Určitě když volím pestrobarevnou halenku,ať již jsou to květy,kára,puntíky,tak další díl volím jednobarevný.
Jitka Hašková
To jsou samé dobré kombinace. Nevkusné mi připadá, když potkám ženu, která má např. květovanou halenku a v naprosto jiných barvách kostkované kalhoty.
Blanka Macháčková
Žádný z modelů se mi nejeví jako nekombinovatelný. Ba naopak. Všechny jsou citlivě sladěné. Jediné, nad čím bych váhala je pruhované sako a tričko s obrázkem. Ale pokud bych byla tak dokonale upravená jako ta dáma, tak proč ne.
Marie Doušová
Nevím, asi jsem na eleganci a klasiku,ale některé modely se mi líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.