Módní přehlídka onkologických pacientek odstartovala projekt "Klobouk dolů"
FOTO: Dialog Jesenius, o.p.s.

Módní přehlídka onkologických pacientek odstartovala projekt "Klobouk dolů"

4. 10. 2018

V pražském centru OPERO se uskutečnila netradiční módní přehlídka pod vedením módní návrhářky Liběny Rochové. Role modelek připadla ženám, které prošly léčbou rakoviny prsu. 

Večerem provázela Iva Kubelková, o hudební doprovod se postaral Dan Bárta. Akce byla součástí projektu Klobouk dolů, který organizují obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35. 

Měsíc říjen je celosvětově vnímán jako měsíc boje proti rakovině prsu. Proto již tradičně v tomto období pořádají Dialog Jessenius a Projekt 35 kulturní a společenské akce pro veřejnost, ale především pro pacientky, lékaře a další zdravotnický personál, který jim v nelehkém boji se zákeřným onemocněním pomáhá.

„Módní přehlídka byla první z letošních několika akcí projektu Klobouk dolů. Večer byl věnovaný především pacientkám, které si zaslouží náš obdiv a před nimiž smekáme pomyslný klobouk za jejich odvahu a vytrvalost poprat se s nelehkou životní situací,“ uvádí ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius, Michaela Tůmová.

Onkologické pacientky se tak na krátký okamžik staly hvězdami přehlídkového mola s modely, které pro ně vytvořili studenti profesorky Liběny Rochové. Večerem provázela Iva Kubelková, která se na projektu Ruce na prsa podílí již od samého počátku. Při rozhovoru se svou sestřenicí a známou onkoložkou, docentkou Petrou Tesařovou, dokázaly obě, že i o těžkých tématech se dá hovořit s grácií a lehkou nadsázkou. Obě se navíc shodli, že je prsa provází v jejich kariéře neustále, i když každou trošku jinak.

 Oficiální část večera zakončil svým vystoupením zpěvák Dan Bárta. „Projekt Klobouk dolů pokračuje již 3. října, kdy společně s Výborem dobré vůle Olgy Havlové a za podpory Prahy 5 v parku Portheimka vysadíme jeden z 85 stromů Olgy Havlové,“ naznačuje další aktivity v měsíci říjnu ředitelka projektu 35 Marcela Svěráková a dodává: „Posledního října je potom připraveno „Fashion Rendez-Vous - Čas na krásu“ v expozici soudobého designu La Gallery Novesta.“

Letošní ročník projektu Klobouk dolů potom zakončí vánoční koncert operního pěvce Štefana Margity, který se uskuteční 23. listopadu v Kostele svatých Šimona a Judy na Starém Městě. Akce bude přístupná i široké veřejnosti.

móda zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elen Zajíčková
Další krásná uskutečněná myšlenka a nápad, před kterým opravdu " klobouk dolů".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%