Vánoce
ilustrační foto: pixabay.com

Vánoce

12. 10. 2018

Dnes, v začátku října, kdy si užíváme posledních hřejivých paprsků slunce, jistý obchodní řetězec na mne vybafl Vánoce...

V mém  životě jich už bylo mnoho, radostné i smutné, kdy ten smutek musel  tak nějak pryč... Nejhezčí byly samozřejmě v našich dětských letech, pak, když jsme si užívali radost našich dětí, a teď vnoučat. Byly roky, kdy ty dárky měly určitá omezení, ale vždy jsem se snažila, aby přinesly radost, a naučila jsem se je nakupovat a i tvořit během roku.

Ráda jsem dárky dávala už jako dítě, které už vědělo, jak se věci mají, našetřeno jsem měla za peníze třeba za vysvědčení, za různý sběr, třeba papíru, v létě za borůvky. Moc ráda jsem měla kupování dárků pro mladšího brášku, o to víc si cením dárků od nejstaršího vnoučete, hlavně těch vlastnoručně udělaných. Dárky nemusí být drahé, stačí vlastnoručně udělané a hlavně s láskou.

Vánoce byly vždy i čas, kdy rodina pár dní mohla být spolu, u stromečku, u stolu, na zimních procházkách, při hraní různých her, třeba člobrdo apod.

Můj příběh
Autor: Blanka Bílá
Hodnocení:
(4.7 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Začínám vnímat vánoce Adventem, ale ne v obchodech.
Alena Tollarová
Vánoce odmítám do posledních listopadových dnů vzít na vědomí.
Věra Ježková
Vánoce v říjnu jsou na mě moc. V jakékoli podobě.
Jitka Hašková
Přidávám se k Janě Kollinové. Stačí ty otravné supermarkety,
Květa Řičánková
Začátkem října jsem si šla do jednoho celkem velkého obchodu koupit něco na podzimní výzdobu,ještě s jednou paní jsme však hledaly marně,bylo už nachystáno vánoční zboží.
Marcela Pivcová
Vánoční zboží jsem už také viděla, nejen v Bille, ale i v několika dalších obchodech. Nejraději procházím od něho co možná nejdál. Vzpomínám, jak před několika lety některé z obchodních řetězců lákaly lidi, aby si udělali na začátku léta "letní Vánoce" - hrůza!
Naděžda Špásová
Vánoce od dětství nemám ráda, ale respektuji přání rodiny. Včera jsem si v Kauflandu ničeho nevšimla, takže tam je ještě klid. Nabídek a reklam, týkajících se vánoc si nevšímám. Vzhledem k současnému počasí na ně ani nemyslím.
Dana Puchalská
Ano, je to divné. Čekám s hrůzou kdy v supermarketech začnou pouštět koledy. A nahlas. V Globus už mají leták s ozdobami na stromek a perníčky. V Normě taky.
Zuzana Pivcová
Včera jsem např. byla v Bille a nemohla jsem se pomalu protlačit mezi stoly se zlatými vánočními figurkami a dalšími nezbytně nutnými pochoutkami. Stejně jako Vás i Janu K. a jistě i další, nechávají mě v klidu, teď i bezprostředně před svátky.
Jana Kollinová
I Vy, paní Blanko! Snažím se přehlížet všechny čokoládové Mikuláše, kolekce, adventní kalendáře ze zcela primitivního důvodu. Nechci předbíhat čas! Čas má svůj čas i když je relativní. Někdo kupuje vánoční dárky během roku, někdo na poslední chvíli, ale komerční ataky nákupních řetězců s poezií Vánoc nemají nic společného. Prosím, není to kritika Vašeho příspěvku, právě naopak!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.