Jsoucno

Jsoucno

22. 10. 2018

V nekonečné prázdnotě dřímalo nekonečně malé JSOUCNO. Podobalo se drobnému semínku a stejně jako ono bylo plné nehybné energie.
A protože ani NIC netrvá věčně, jednoho dne se probralo z dřímoty. Nadechlo se prázdnoty a začalo se rozpínat do všech stran, až tu prázdnotu docela vyplnilo.
Jeho energie se začala přelévat z místa na místo a vytvářela tak prostor. Vzápětí na to vznikl čas. Jsoucno se převalovalo v prostoru a čase a velmi brzy se začalo ukrutně nudit.
A to byla ta pravá chvíle pro myšlenku. Jakmile vznikla, proletěla jím jako střela a dotírala tak dlouho, až si JSOUCNO uvědomilo svou obrovskou potřebu využít své energie k tvoření.
A díky tomu jsme tu i my, abychom mohli svými myšlenkami formovat svět, jehož jsme součástí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Děkuji za další komentáře. Potěšilo mě, že v tom nejsem sama.
Dana Kolářová
Ano!
Ilona Erika Kolář
Souhlasím.
Eva Mužíková
Opravdu zvláštní, zajímavé, obdivuji Tě.
Zdenka Jírová
Velmi zajímavá úvaha.
Elena Valeriánová
Jani, já žasnu. Jsme tu a tak nějak to muselo být.
Jana Kollinová
Je to sugestivní ojedinělé vyjádření a srovnání s jinými ztrácí jedinečnost autorčiných pocitů. Tak to vnímám já a můj klobouček dolů před paní Janou v této poezii, úvaze, ztotožněním s něčím co cítí a nikdo z nás to neuchopí tak jako autorka. Příspěvek se svým sdělením vymyká běžným příspěvkům.
Alena Vávrová
Popsala jsi to, Jani, velmi krásně, krátce a výstižně. Díky.
Mirek Hahn
Haramein je trochu moc divoký i na mne :-) Jeho spirituální zaměření vidím úplně v pohodě... ale osobně se snažím si pro sebe dobře vyvážit oblast esoterickou a oblast racionální (konkrétně postuláty, které posouvají fyziku od částicové stavby ke kvantovému uspořádání). Ty dvě oblasti nevnímám jako rozpor, spíš jako různé pohledy "na život, vesmír a vůbec...."
Jana Šenbergerová
Mirku, nevím, jestli by se takové zrovna jemu líbilo. Inspiroval mě spíše Nassim Haramein, jehož odvážným teoriím kupodivu docela rozumím, i když jeho výpočty jsou mimo mé schopnosti a chápání. Cítím se být poutníkem ve vesmíru, který popisuje on. Děkuji za všechny diskuzní příspěvky. Potěšily mě. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.