Ondra Bank vzpomíná: Star Dance byla velký adrenalin
Ondra Bank na horách. Foto: Archív Ondry Banka a České televize

Ondra Bank vzpomíná: Star Dance byla velký adrenalin

27. 10. 2018

Nikdy netančil. Ani na vlastní svatbě. Proto Ondru Banka překvapilo, když ho před dvěma lety pozvali do Star Dance. S partnerkou Evou Krejčíkovou skončili druzí. „Byla to obrovská zkušenost, která mi rozšířila obzory,“ říká dnes.

Začalo další kolo Star Dance. Jak vzpomínáte svou účast před dvěma lety? '
Moc rád, strašně mě to bavilo. Pro mě to byl velký adrenalinový zážitek srovnatelný se závody na nejtěžších sjezdovkách. Tanec byl totiž pro mě extrémně nepřirozený, když jsem se rozkoukal, zjistil jsem, že jde všechno. Bylo to hodně intenzivní v pozitivním i negativním smyslu a velmi mě to obohatilo. Po konci závodní kariéry jsem chtěl poznávat nové věci, přijímat nové výzvy. V vždy mě bavilo se dostávat mimo komfortní zónu a v tomto případě to platilo opravdu extrémně!!!

Prý jste nebyl dobrý tanečník.
Vůbec. Nikdy nikde jsem netančil. Na začátku jsem se to snažil zakamuflovat, aby to vypadalo, že to umím. Dělal jsem zásadní chyby – nevypadal jsem dostatečně sebevědomě, musel jsem se učit tanečnici vést. A byl jsem dost stydlivý. Ale pak už to docela šlo.

Co děláte dnes?
Věnuji se své firmě Vagus, která vyrábí helmy a lyžařské brýle. Hodně času trávím s rodinou. A pracuji jako asistent trenéra v lyžařském týmu Ester Ledecké. Nenudím se.

Jak se vám spolupracuje s nejlepší českou lyžařkou Ester Ledeckou?
Je pracovitá, facinuje mě, jak moc je ochotná obětovat sportu. Hlavním trenérem zůstává brácha Tomáš. Já jen s Ester řeším její lyžování - jedu až rovnou na kopec a tam probíráme techniku lyžování, taktiku. Hodně se bavíme, vše důkladně rozebíráme – ona má na vše názor a je ochotná se o něm bavit.  Ester ještě trénuje s jiným týmem snowboard, takže to není tak časově náročné.

Máte dvě děti. Vnímá starší pětiletý Albert, že jste slavný lyžař?
Vnímá, že mě občas zastavují lidé a fotí si mě, řeší to učitelky ve školce, ale ještě moc nechápe proč. Trochu jsem byl špatný z toho, že si mě bude více pamatovat jako tanečníka z televize, než závodníka. Tak mu občas pouštím i nějaké video ze závodu, aby viděl, že jsem hlavně lyžař.

Váš příběh je unikátní. Kluk z Jeseníků, který trénoval na dvousetmetrové sjezdovce, to dotáhl do světového poháru a měřil se s těmi nejlepšími lyžaři… 
Trénoval nás táta a jeho trenérským uměním bylo hodně trénovat, víc než ti ostatní. Každý den jsem musel na lyže. A mně se někdy nechtělo. Ale jen do chvíle, než jsem se postavil na sjezdovku. Neměli jsme peníze, mohli jsme si dovolit jet pouze dvakrát za sezonu na ledovec, jinak jsme jezdili v Jeseníkách. Začátky byly tvrdé, ale byla to legrace. Pak v trénování pokračoval brácha.  

osobnosti sportovci
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano. Velký obdiv za to, co dokázal.
Jitka Hašková
Bezvadný rozhovor. Moc mu fandím. Pamatuji si ho z rozhovoru ve Všechnopárty, kde Karel Šíp z něj vytáhl jaká všechna zranění na lyžích měl. To je dobře, že je zdravý a může se hýbat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%