Spi sladce, Čertíku...
FOTO: autorka

Spi sladce, Čertíku...

31. 10. 2018

Dnes ráno mi volala moje dcera, která bydlí u Prahy, že musela nechat uspat svého asi 12letého kocoura Čertíka. Byl to krásný, velký kocour,  ohromně společenský. Když jsem tam přijela, hned si vyskočil na klín a za hlubokého vrnění se mazlil. Byl celý krásně černý s lesklou hebkou srstí. Za mladších dob byl vášnivým myšilovcem, ze svých nočních toulek z polí přinášel domů své úlovky, aby taky doma věděli, co je zač. Zahrada dcery končí u polí, tak měl o myši postaráno. 

Teď už byl starý, tak na myši nechodil. Před dvěma lety přišel chudáček o zuby, tak mu dcera musela žrádlo rozmělňovat na kaši, aby ji jen slízal. Zánět dásní ale nikdy definivně nevymizel a teď vyrazil v plné síle. Na dásních se mu začaly dělat abcesy a plakal bolestí. Přes veterinářskou pomoc vše se zhoršovalo, přestal jíst i pít, tak mu dnes ráno doktor zkrátil utrpení injekcí .Bylo nám všem do pláče, byl členem rodiny, jako vlastně všechna ostatní naše domácí zvířátka. Dcera má ještě dvě bordercolie a dvě nalezené kočičky, Pochovali ho s vnoučkem Honzíkem na své zahradě pod keř.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Zdenko, je mi to moc líto. Čertík byl opravdu fešák. Sice máme pejsky, ale kočky jsou taky moje velká láska. Určitě se má v kočičím nebi moc hezky. To chce si pořídit nového Čertíka.
Hana Rypáčková
Ano, Čertík už netrpí a je v kočičím nebi.. Dcera má kocoura Šimona /12/se stejným problémem, zuby a dásně. V poslední době dobře žere, ale....
Anna Potůčková
Je mně to také moc líto. Každý milovaný domácí mazlíček je jako naše vlastní dítě a odchází s ním i kousek nás. Tohle jsou těžké chvíle pro každého milujícího páníčka. Mojí kamarádce se v tomto týdnu po císařském řezu neprobudila fenečka které nebylo ani 6 let. A protože jsem ji znala, několikrát hladila, otřáslo to se mnou. Naštěstí štěnátko mlíčko má od fenečky, která bydlí na stejné adrese a porodila jen o 2 dny dříve také jen jedno štěnátko. Tak se ted stará o dvě.
Ilona Erika Kolář
To jsou ty smutné konce. Čím jsem starší, tím to hůř snáším. Naše Moruška se dožila devatenácti let a to jí ještě přejel jeden magor schválně v autě, když se vyhřívala před domem jako obvykle.
Věra Ježková
Domácí zvířátko je vždy člen rodiny. Ať je vám oběma útěchou, že už se Čertík netrápí. A vám na něj zůstane hezká vzpomínka.
Zuzana Pivcová
Je mi to moc líto, o to víc, že se sestrou máme také Čerta - Čertíka, který vypadá stejně, ale už je mu asi 16 let. Většina koček skončí na ledvinovou nedostatečnost, a vředy v tlamičce, i když to tak nevypadá, souvisí s ledvinami. Tak ať se mu sladce spí, víc nedokážu říct.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...