Konečně jsem šťastná
Ilustrační foto: ingimage.com

Konečně jsem šťastná

10. 1. 2017

Hledala jsem po rozvodu nový vztah. Cítila jsem se sice dost vyčerpaná, prožitými peripetiemi v problematickém manželství, ale ještě ve svých 41 letech dost mladá na to, abych dala na radu mojí mámy: "Věnuj se dětem, vykašli se na chlapy, dojdeš klidu..." 

Možná jsem jí měla v ledačems více naslouchat - vyvarovala bych se mnoha zklamání - ale na druhé straně byly i světlé dny, týdny, měsíce i roky, kdy jsem si říkala: "Ano to je asi ten pravý, všechno dál bude OK". 

Bohužel, nějak mi proteklo mezi prsty nenávratných 18 let a na konci bilance s poznáním, že žena se po rozvodu ocitá naprosto bezbranná na "druhé straně" pomyslné zdi, která se nazývá manželství. Ztrácí přátele, které měla jako vdaná mezi manželskými páry, ztrácí iluze o tom, že lehce zvládne všechno sama, neboť jak napotvoru se v domě či bytě, začne všechno kazit, stávkovat, téměř kde co vyžaduje zvýšené platby na údržbu domu nebo bytu , shánět, doprošovat se řemeslníků, zajišťovat to či ono, až jde hlava kolem.

První, kdo ponejvíce projeví zájem o "seznámení se" jsou obvykle ženáči. Vyskytují se v seznamkách, slibují, žadoní, lákají, ale má to jeden háček: bez narušení jejich současného stavu. Jsou finančně zajištění - ale pozor: také kontrolovaní svými manželkami, takže milenka se může ocitnout na druhé koleji, kde se stává věčnou čekankou, až bude mít na ni ženáč čas. 

Další v řadě adeptů na seznámení jsem měla "tu čest" pomáhat zkrachovalým rozvedeným mužům - vypomoci finančně, nasytit, obléknout, pomoci jim postavit se znovu do života a ve finále očesaná o peníze, iluze i naděje zkonstatovat: tak a znovu jsem sama. Jistě, nebyla jen chyba na jejich straně, ale jak se říká: "člověk se učí novým věcem, které ještě neprožil, většinou cestou pokus - omyl = výsledek nejistý."

A tak jsem slevila z představ (mimo jiné) o vnější kráse mužského protějšku. Život mne naučil, že za krásou těla se může schovávat nadupané ego, přezíravost, úskočnost, lijánovist, snaha partnerku využít (pokud se nechá) - a když začne stávkovat, tak ji prostě vyměnit za jinou. Pár let ztracených iluzí...

Další sorta: skrytí alkoholici. Jejich oblíbenou větou je: "... no, moc nepiju, ale to víš, pivo si dám..."  Jedno, dvě, pět, venku a posléze i doma? Plus nějaká zazděná štamprle = hádky, výčitky (však jsem ti nic nezatajil - věděla jsi, do čeho jdeš, nech mě žít a nevšímej si mne). Tak tudy cesta rovněž nevedla nikam.

Tak proč jsem vlastně dnes konečně šťastná? Proto, že jsem našla muže, se kterým se mohu radovat z každého spolu prožitého dne. Muže, který mne dokáže rozesmát alespoň jednou za den, muže, kterému není zatěžko mi pomoci ve společné péči o dům i  zahradu, muže, který mne představil své rodině a nebrání se navštívit moje děti a dokáže se radovat se mnou nad pokroky rostoucích vnoučat, vyrazí se mnou za kulturou, nelže, není negativistický co do náhledu na společnost, ve které musíme žít, nedělá ze sebe hogo-fogo...je prostě přirozený a naladěný na stejnou vlnu, jako já.

Známe svoje vzájemné bolesti i malé neřesti a toužíme se oba dožít  ve zdraví ještě mnoha společných dnů. Záměrně zde neříkám - "let", neboť je nám šedesát a nikdo z nás nemůže vědět, který den může být tím posledním.

Život je zkrátka ŽIVOT a proč jej neprožít den co den a naplno!

Můj příběh vztahy a sex
Autor: Jana Hladká
Hodnocení:
(4.7 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Moc pěkný článek, přeji Vám hodně šťastných dnů, roků,......
Danuše Onderková
Jano, moc pěkně jste to napsala, naprosto s vámi souhlasím, mám stejné zkušenosti až na ten závěr. Ale přeji vám ze srdce co nejvíce šťastných dnů. :)
Lenka Hudečková
MIlá Jano, i já jsem si v pozdním věku našla svého vysněného prince a jsme spokojení spolu. Přeji Vám, i nám, aby vztah vydržel a byl stále naplňující a krásný, plný lásky a porozumění. :-)
Eva Mužíková
Pani Jano, přeji Vám, aby Vàm tento hezkÿ vztah vydržel dlouhà a dlouhà léta.
Lidmila Nejedlá
Jano, raduji se z Vašeho štěstí a říkám si, alespoň někdo našel solidního partnera. Přeji Vám dlouhá léta spolu.
Naděžda Špásová
Jano, přeji vám, ať vám to štěstí oběma vydrží spoustu a spoustu let a hlavně ve zdraví.
Soňa Prachfeldová
Paní Jano , ať Vám takový krásný vztah vydrží napořád ! Ono to stojí zato, opačně, pokud by se jednalo jen o vztah, který by neklapal, tak je lépe člověku samotnému. Ale ve dvou, když to vyjde, tak je krásně a vše se lépe zvládá !
Jana Šenbergerová
Upřímně vám přeji nejen dny, ale i týdny, měsíce, roky ...
Alena Vávrová
Hezky jste to napsala. Ty zkušenosti, ty mám taky, ale ten šťastný závěr se bohužel nedostavil. Ale vám a každému takovému to štěstí ze srdce přeji.
Zuzana Pivcová
To máte vzácné štěstí a určitě si ho zasloužíte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...