Z dopolední procházky
FOTO: autorka

Z dopolední procházky

14. 11. 2018

Už je to víc než rok, kdy mi kamarádka nadšeně vyprávěla o kousku Prahy, který objevila a o němž tušila, že ho neznám ani já. Konečně nastal den, kdy jsem se vydala podívat se na to překvapení. Jmenuje se Staré Střešovice. Neměla jsem to daleko – pouhých dvacet minut tramvají. Vystoupila jsem z jedničky na stanici Baterie a dala se cestičkou do mírného svahu. A ocitla jsem se v jiném světě. Na malém pražském venkově. Úzké klikaté uličky, plácky, kamenné schody, nízké domky, zvonička. Kdyby nebyla trochu mlha, také krásný výhled na Prahu. Měla jsem pocit, že se tam všichni navzájem znají, a když jsem potkala asi tři lidi, připadala jsem si jako rušivý prvek. Vystoupala jsem ke kostelu sv. Norberta (byl postaven na konci 19. století v novorománském slohu), od něj jsem se vrátila dolů na malé náměstíčko; po chvíli jsem sešla po schodech na hlavní ulici Na Petřinách a dospěla jsem o stanici níž, k Ořechovce. Domů jsem odjížděla s hezkým pocitem v duši. Budu moc ráda, když na vás svými fotkami přenesu trochu té pohody.

 

 

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Děkuji, Věrko, mám radostné vzpomínky. Dětská léta jsem prožíval právě ve Střešovicích a většinu míst na Tvých fotografiích jsem denně procházel při venčení psí kamarádky Rity.
Zuzana Pivcová
Jezdím kolem Ořechovky do ÚVN do Střešovic, cestou tramvají prohlížím honosné prvorepublikové vily, ale na Bateriích jsem ještě nevystoupila. Podle Tvých krásných fotek je to tam zajímavé. Když už Tě láká takové objevování, zkus vyjet po Evropské na Divokou Šárku a vydej se směrem do Liboce. To je také krásný koutek, úplně jiná Praha.
Jitka Hašková
Ve Starých Střešovicích je to hezké. Kdysi tam bydlela jedna moje kamarádka. Hezká připomínka.
Jana Šenbergerová
Mám moc ráda procházky. Patří k nim i fotoprocházky na í60. Dík za hezký kousek Prahy, který bych jinak neměla šanci vidět.
Hana Nováková
Hezká podzimní procházka, opravené domky, staré schody, dobrý duch místa...
Dana Puchalská
Ano. Je tam moc krásně. Bydlela tam kamarádka z dětství. A jak tak koukám na fotky nic se tam nezměnilo. A to je dobře.
Blanka Macháčková
Moc hezké záběry. A hezký kout. Až se tomu nechce věřit, že je to v Praze.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.