Dobře, že ty novinářské zrůdy máme
Otec a syn. Čí zobák klape pravdu? Ilustrační foto: pixabay.com

Dobře, že ty novinářské zrůdy máme

16. 11. 2018

Tak tu máme skandál jako Brno. Tedy spíše jako Česká republika. Našli Babiše juniora. A zase v tom mají prsty ty novinářské zrůdy...

V agrofertním týmu to jistě pěkně vřelo. Piáristi pro svého miliardáře vymýšleli strategii, jak národu vysvětlit nedobrovolný pobyt synátora na Krymu. Přiznat a omluvit se? Nebo zatloukat a zaútočit? Samozřejmě to druhé. Stalo se už na českém písečku tradicí, že pokaždé, když něco pikantního novináři vyčmuchali, pořádně si to i slízli. A nejen od těch, o kterých napsali či natočili reportáž, ale i od mnohých čtenářů a posluchačů. Není se co divit, vždyť nesnášet novináře naučil své ovečky sám prezident, který pokaždé, když o médiích mluví, vytáhne ze svého bohatého slovníku výrazy nejtvrdšího kalibru. A stádu to nevadí.

A stejnou taktiku použivá i premiér. Estebákem nebyl, byť i soudy to vidí jinak, Čapí hnízdo neni jeho podvod, ale účelová kampaň, kterou proti němu rozjeli někteří (ti, které si ještě nekoupil) novináři. A teď dokonce investigativci přepadli a odporným způsobem "vytěžili" jeho nemocného syna. A tak z únosu je výlet, z únosce nejlepší kamarád a novináři jsou jako vždy zrůdy. Lidé tleskají, piáristi se líbají a jede se dál. Když ne s Hamáčkem, tak třeba s Okamurou a s Filipem v zádech...

Jsem moc rád, že ty "novinářské zrůdy" máme. Díky nim jsme objevili Klausovo Sarajevo, Topolánkovo Toskánsko, Bakalovy byty a všechny ty opencardy a další aféry, které se v tom našem malém Česku udály. Jenže zatímco ve vyspělých zemích politici odstupují při odhalení sebemenšího prohřešku, v českém rybníce proplouvají politické štiky kdejakým sítem. Bez studu, bez skurpulí, bez obav.

"Čau lidi, nevěřte těm báchorkám, co píšou ty novinářské zrůdy. Fakt svého syna miluju. Proto jsem mu taky dal kus toho hnízdečka..."

glosa politika
Hodnocení:
(3.6 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Mě též-postrádám tam objektivitu a nadhled
Naděžda Špásová
Připadá mi to jak špatně napsaná komedie. Zase se projevila závistivá česká dušička. Nedej bože, aby měl tamten víc peněz, než já a tak na něj hezky veřejně začneme kydat bláto. Je to tak od chvíle, kdy p. Babiš vstoupil do politiky. A můžete hádat třikrát, kde to začalo. Končí to u obyčejného člověka, protože tam se ta závist dobře přiživuje. Z článku ukapává ironie a to mi vadí.
Jitka Caklová
Nechte mi můj názor, já Vaše také nezpochybňuji a jestli doufáte podle toho, o čem píšete v prvním příspěvku, tak já už tedy nedoufám, ale Vy si klidně doufejte dál.
ivana kosťunová
Ale to srovnáváte naprosto nesrovnatelné věci. Já také doufám,že se případ vyřeší v souladu s naším právem a legislativou a příslušné instituce se nenechají zmanipulovat.
Jitka Caklová
Paní Kollinová, ozývám se jako "potrefená husa" a dle Vás jako "méně chápající a bez elementárních názorů na současnou politickou krizi.", také byl podle Vás 17.listopad "řvoucí dav a ve prospěch prosperity naší společnosti"? Dnes to, vzhledem ke stavu, v jakém se společnost nachází poněkud jinak.
Jana Kollinová
Ještě doplním, chci aby se celá kauza vyšetřila v souladu s legislativními ustanoveními a na základě pravomocného rozsudku následoval trest. Proč řeší tak vážnou situaci veřejnost? Nemáme nástroje jak vše vyřešit bez řvoucího davu a ve prospěch prosperity naší společnosti?
Jana Kollinová
Příspěvek pana Váchy přišel pochopitelně "jako na zavolanou." Přečetla jsem, ale nepůsobí na mě skrytá agresivita, ironie, používané výrazy a účelovost. Samozřejmě, že jsem s vývojem kauzy Babiš mladší starší znepokojena, ale příspěvek na mě působí jako materiál pro méně chápající a bez elementárních názorů na současnou politickou krizi.
Jiří Libánský
Paní Jakubcová. Máte pravdu. Já si úsudek mohu udělat sám. Ale jaký je skutečný duševní stav člověka to může určit jen odborník. I když i pro něj to bývá v některých případech obtížné. Snad půjde Babiše ml. vyslechnout, včetně vyšetření soudním znalcem. Pokud pan premiér mluví pravdu, je to v jeho zájmu. Představa, že se někdo snaží udělat blázna z vlatního syna kvůli svým levárnám, to už je na mě trochu moc. To snad proboha ne.
Jiří Libánský
Co si myslet o člověku, který udělá nějakou nekalost a pak nadává na novináře, že to zveřejnili? Prezident Zeman se umí ovládat a hned tak ho něco z míry nevyvede. Pamatuji však několik okamžiků, kdy skutečně viditelně supěl vzteky. To bylo v přímém přenosu, ve studiu ČT, když něco tvrdil a oni mu tam vzápětí pustili nahrávku ze svého archivu a on-line ho usvědčili ze lži. To je něco, co člověk, známý svou pomstychtivostí, nevydýchá. To, že ho novináři opakovaně usvědčují ze lži i nečestného jednání, to neodpustí. Jó Soukup, to je jiná. To je moderátor. Ten by si, vzhledem k investorovi TV Barrandov, nic takového nikdy nedovolil. Jsem přesvědčen, že jeho nenávist jde tak daleko, že by byl schopen novináře skutečně likvidovat. Proto obdivuje Putina, který to dělá. Jenže Putin má k dispozici síť bývalé KGB. U nás má síť bývalé STB v rukách Andrej Babiš. A ten ho k ní nepustí ani náhodou. V současné situaci si všímám i faktu, že hyenismus novinářů, kteří zveřejňují informace o rodině premiéra, pohoršuje nejvíc čtenáře Blesku, Spy nebo Rytmus života.
Jarmila Komberec Jakubcová
Protože mám v rodině lékaře, který je specialista na nervové choroby tak vím, že nemoc kterou trpí syn pana Babiše je velmi závažná choroba. Nedovolila bych si tedy posuzovat zda pan premier lže či nikoliv. Na to nemáme nikdo z nás dostatek důkazů. Myslím, že novináři nemají lékařské vzdělání, jsou to většinou absolventi různých humanitních směrů. To jako já absolventka VŠE Praha bych posuzovala něčí zdravotní stav.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.