Kočičí dům
Ilustrační foto: Pixabay.com

Kočičí dům

26. 11. 2018

Kdo jednou podlehne kočičímu kouzlu, už se z něho nikdy nevymaní. A většinou to lidem ani nevadí. Život s kočkami je plný magie, vždy kočky jsou prostě magická stvoření. Někomu stačí kočičák jeden, další jich má několik, a někteří jich dokonce mají celý dům.

Jak vypadá takový kočičí dům?
Inspirací je azylový dům pro kočky manželů Tauberových. Ti celý dům a vlastně celý svůj život přizpůsobili kočkám. Kočky, které se sem většinou dostávají z ulice, jsou zraněné nebo nemocné. Zde najdou láskyplný a bezpečný domov. K dispozici přitom mají dvě zahradní voliéry o výměře 120 metrů čtverečních. Ty slouží hned několika desítkám čtyřnohých společníků.

Kočičí terapie

Péči, která se kočkám dostává od paní Tauberové, kočky náležitě vracejí, a to nejenom svým chovatelům. Chlupáči z kočičího domu se totiž věnují i tzv. felinoterapii, kdy jsou prospěšné seniorům v domově důchodců. Kočka je užitečná pro psychiku člověka. Pomáhá zvládnout pocity osamění i stres různého původu. Zklidňuje nervy, ale i krevní tlak nebo srdeční tep. Funguje tak jako příjemná prevence kardiovaskulárních chorob.

Pro své léčivé působení se kočky nevyužívají jenom u seniorů, ale například také u nemocných dětí nebo autistů.

Paní Tauberová své kočky využívá i u dětí zdravých, které kočkám čtou. Čtení pro kočky je pro děti snadnější a příjemnější, není to pro ně tolik namáhavé a naopak jim to dělá radost. Kočky jsou prostě radost sama.

Autor: Radka Diba
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Mám krásné vzpomínky na mé kočky. 20 let společného života zanechá stopy.
Soňa Prachfeldová
Také nás kočky provázejí celým životem, u nás mají volnost na zahradě, mají své návyky a jsou jak hodinky. Jen ten můj kastrovaný nalezenec se nechce kamarádit a nalezenkyní Micinkou , je to morous a má rád jen nás a nesnáší jinou kočku.
Zdenka Jírová
Ve všem s vámi souhlasím, kočky jsou i mým osudem, chovám je celý život.
Dana Puchalská
Ano. Kotě je solidní, nervy vám uklidní... Kočky mám ráda. Bohužel doma jí mít nemůžu.
Radka Diba
Děkuji všem za komentáře. Jako kočkařku mě kočičí dům prostě zaujal, líbilo se mi to video, kde se dá do toho domu nahlédnout. Samotnou mě nenapadlo, že by se to někomu líbit nemuselo. Chápu, že je dnes reklamy všude moc, ale to by se pak článek dal brát i jako reklamu na felinoterapii - nepřijde mi to špatně pro rozšíření obzorů. Tak se nechám překvapit, jaké reakce vzbudí můj další kočičí článek (jestli projde), další reklama na to, jak jsou kočky úžasné.:-) Mě osobně nepřestávají fascinovat. Sama zvládám jen dvě, tak jsem o těch ostatních chtěla aspoň něco psát.
Jan Raška
Dobrý večer, v redakci jsme zvažovali, zda článek,který se dá považovat za reklamu, vydat či ne, ale nakonec jsme se rozhodli pro vydání. Myslím, že kočky budou rády...
ivana kosťunová
To samozřejmě, ale zarazilo mě na tom to,že článek mající charakter reklamy se objevuje mezi příspěvky čtenářů - i to jméno bez profilu. Ano, je to o zvířátkách- ale stejným způsobem by se tu mohla onjevit třeba reklama na spodní prádlo :))
Hana Nováková
Souhlasím se Zuzkou, je jen na každém, zda ho článek osloví a nějak přispěje, či to po přečtení pustí z hlavy.
Hana Rypáčková
Je to postě útulek. Kočičky jsou tam hezké. Věřím, že děti rádi čtou kočkám. Ale nechtěla bych jich mít plný byt..
Zuzana Pivcová
No, to dejme tomu pořad Chcete mě či podobné mají tedy taky charakter reklamy. Jenže jak jinak se doví člověk o potřebných, ať už lidech nebo zvířatech, než že to někdo zveřejní i s kontaktem. Nebo to jsme tu ještě neměli?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...