TO

TO

28. 11. 2018

Mám na mysli TO, co je součástí všeho a čeho jsme součástí i my.
Nejsem kvantový fyzik, takže TO nevysvětlím, ale rozumím TOMU, jsem s TÍM v neustálém kontaktu a mohu TO do jisté míry využívat pro svůj prospěch i kohokoliv jiného.
Je jedno, jak TO nazveš. Někdo prostě říká Bůh a snaží se TO "ukecávat" modlitbou, což klidně může fungovat. Někomu jinému funguje meditace a někomu jen tak plynutí v TOM bez jakéhokoliv křečovitého chtění, lpění a snažení.
Inteligencí nás TO natolik převyšuje, že nám dělá potíže TO pochopit. TO je nestranné, hravé a stále stejně spravedlivé ke všemu a všem. Mně se s TÍM dobře žije.
Lao´c TO prý asi 600 let př.n.l. chápal jako TAO. A kvantoví fyzici TOMU konečně také přicházejí na kloub.
Přesto věřím, že něco z TOHO zůstane pro člověka tajemstvím přinejmenším do chvíle, než se do jádra TOHO, tedy své podstaty, zase vrátí. Víc TO okecávat nemá žádnou cenu. TO si musí "osahat" každý sám.

Uvedené obrázky mám ve svém počítači tak dlouho, že už nevím, jak jsem k nim přišla. K tomuto tématu se mi moc hodí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Nějak To nedokáži nazvat, jak To na mne působí. Tvé myšlenky obdivuji.
Soňa Prachfeldová
Jani, jsi taková kouzelnice, ráda čtu Tvé napsané myšlenky. Čím jsem starší, tím více se zamýšlím nad vším a vím, že nic nevím. Zřejmě nejsem sama, vše je jedno velké tajemství, ale jednou se jej dozvíme .... nebo ne ? Doufám, že ano. Děkuji.
Hana Rypáčková
Nevím, co k tomu napsat Mám TO jako dýchání...
Jitka Caklová
Je dobré se na své TO, pokud TO v sobě najdeme, za každých okolností se na ně spolehnout. Zjistila jsem, když nemohu něco nalézt, tak nemá cenu do nekonečna hledat. Stačí jen se spolehnout na své TO, které mě navede. Dnes už je mi dobře a dojem tlukotu srdce na mě dělá jen dolní dvoumilimetrová část obrázku, kdy vše ostatní je zakryté za horní lištou. Celý obrázek, tedy alespoň z mého pohledu, od tlukotu srdce odvádí pozornost a pro mě je rušivý. Mám to jako s TV, když mi nedělá dobře nedívám se na ní, ale ono to tak je vlastně se vším a poslechnout své TO není zrovna lehké :-)
Jarmila Nedvídková
Zajímavě a hezky podané. TO, mám Stvořitele, který je součástí všeho co dokážeme lidskou myslí pojmenovat. Ve všem hmotném i nehmotném. Nejen v Zemské sféře hmoty, jemně hmotných energií. A když se dotkneme této části v nás obsažené, je to nepojmenovatelný pocit, prožitek který není sdělitelný. Bylo mi dopřáno to zažít. Obrázek mám již mnoho let uložený, jen v o hodně menším provedení. Takže jsem si váš velký užila. První dojem byl tlukot srdce.
Jana Šenbergerová
Všem děkuji za reakce. Jitko, teď jsem také chvíli koukala na obrázek. Mně pro změnu zrychluje tep, ale vypnout ho neumím. Snad to nikomu neublíží.
Jitka Caklová
Ještě dodám, že po chvilce dívání na pohyblivý obrázek jsem měla příznaky blížící se bolesti hlavy, podobně jako blikající světýlka na stromku i jinde. K najití TOho potřebuji spíše klid a zavřené oči.
Alena Tollarová
Jak TO?
Věra Ježková
Jani, krásný článek k zamyšlení. Taky mám své TO. Jen je rodu mužského. Obrázky jsou velmi příhodné. :-)
Jitka Caklová
Jano, děkuji, skvěle napsané. TO si opravdu musí "osahat"každý sám. TO má sice v sobě každý, ale ne každý dospěje k vědomí, že TO má. Je pravda, že po seznámením-se s vlastním TO, je život mnohem radostnější.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%