Obyčejný život
ilustrační foto: pixabay.com

Obyčejný život

6. 12. 2018

Je zvláštní, že obyčejný život lidi neláká a nehrnou se do diskuze. Přesto většina z nás žije své obyčejné životy. Kdybychom se nad nimi trochu zamysleli, možná bychom zjistili, že jsou víc než jen obyčejné, že jsou "neobyčejné".
Když uvážím, co všechno se v mém obyčejném životě už dlouhá léta objevuje, opakuje, zjevuje a zase mizí, nemohu jinak, než žasnout.
Zhlížíme se v životech jiných, rádi bychom patřili mezi VIP, a přitom přehlížíme, že jsme všichni VIP, i když každý trochu jiným způsobem.
Přemýšleli jste někdy o tom, že i když jen tak ležíte, nebo dokonce spíte, je celé vaše tělo v pohybu? Každá buňka, a že jich je, plní své úkoly, abychom mohli my plnit ty své.
Škoda, že nás tak málo zajímá obyčejné lidství...
Mír s těmi, kteří přece jen vstoupí a pobudou, aby se podělili o své zkušenosti s lidstvím, byť "jen" obyčejným.

Mně připomíná abecedu. Vždyť nemusí být černobílá ...

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Přečetla jsem, dosti dobře reagovat nedovedu. Články tohoto druhu bych dohromady dát nedokázala, obdivuji každého, kdo to dokáže..
Marie Doušová
Pojem obyčejný život mi nic neříká, neboť žádný život není obyčejný, ale pro každého jedinečný,plný vzruchu , lásek a úspěchů. Každý žije Svůj život a záleží jen na něm , jaký bude....
Jitka Caklová
Jano, také nevím, ale wikipedie říká toto: Druhy myšlení/ 2. Abstraktní (teoretické) předpoklad je vyšší úroveň myšlení člověk je schopen provádět operace pouze s pojmy, se slovy. Nepotřebuje přítomnost konkrétních předmětů v dospělosti převažuje abstraktní myšlení pro abstraktní myšlení je důležitý rozvoj slovní zásoby Př. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí
Jana Šenbergerová
Děkuji za zpětnou vazbu. Vaše příspěvky vyprovokovaly k zamyšlení mě. Dokonce přemýšlím, proč jsem použila slovní spojení "zpětná vazba". Nedá mi to, a jdu nakouknout do wikipedie, jestli nejsem náhodou příliš mimo, ale zdá se, že ne. Stojí tam toto: "Zpětná vazba je proces v komunikaci, při kterém příjemce sdělení shromažďuje informace a následně je vyhodnotí. Obecně řečeno se jedná o výměnu informací. Zpětná vazba posiluje činnost jednotlivce i týmu a zvyšuje produktivitu práce." Více než o produktivitu práce mi ale jde o porozumění. Nakonec i díky diskuzním příspěvkům nepřijde ani produktivita práce tak úplně zkrátka. Věrko, z hlediska jazykového jde nepochybně o zobecnění. Já ale vnímám jednotlivé lidi jako součást "lidstva". Ještě jednou všem děkuji za to, že šli s kůží na trh a napsali svůj názor na můj názor. Jen přemýšlím, v čem vnímáte abstrakci. Věrko, budeš-li odpočívat vědomě, budou tvé buňky pracovat radostněji, jsou na tvém občasném odpočinku závislé. :-)
Naděžda Špásová
Jani, moc hezky napsané a souhlasím s tím, že tělo je v pohybu i ve spánku. Já se totiž většinou ráno probouzím, jako kdybych běžela maraton, nebo skládala metráky uhlí. A že mizí lidství, je bohužel taky pravda. :-)
Jitka Caklová
Jani, kolikrát já už si vzpomněla na e-mail, který jsi mi napsala o jednom Tvém pobytu v nemocnici, o zkušenosti s jednou paní. Po podobných zkušenostech už raději tak často "s kůží na trh" v tomto smyslu nechodím :-)
Hana Nováková
život, krátké, obyčejné slovo, ale co se vše za nim skrývá a jak se dá na něj dívat.Vy jste to Jani pojala dosti s abstrakcí, ale i tak se dá dívat na život. Každý si žije svůj život a to v dobrém i zlém. Vše člověka dostihne, ničemu neutečeme. Není dobré žít vlastní život podle vzoru jiných. Protože každý z nás je jedinečný a vyjimečný. Netřeba mrhat silami za honbou podobat se někomu jak píšete VIP. Síly se dají využít ke zlepšení a zkvalitnění především našeho života.
Věra Ježková
Jani, tvá zamyšlení se mi líbí. Jen bych byla opatrná s tím zobecňováním: „zhlížíme se…, rádi bychom patřili…“. Protože jistě ne všichni. Např. já. A ty asi taky ne. (Jinak bys to nenapsala.) A znám i další. Že jsem celá v pohybu, i když ležím, mě nikdy nenapadlo. Teď nevím, jestli ještě budu schopna úplně odpočívat, když si na to vzpomenu. :-)
Jana Kollinová
Obyčejný život většina lidí vnímá, prožívá a snaží se přidat nějakou hodnotu, ne vždy materiální, ale citovou. Snaží se vtisknout do šedi všedních dnů vlastní empatii. Článek mě zaujal, provokuje mě, nutí k zamyšlení, ale nevím jak splynout s autorčinou myšlenkou nebo posláním. Je to pro mě příliš abstraktní.
Dana Puchalská
Život je nejen barevný, ale u mně je přímo s t r a k a t ý. Ano Jani.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...