Vánoční dělostřelec
ilustrační foto: pixabay.com

Vánoční dělostřelec

11. 12. 2018

Rodiče nám připravovali kouzelný štědrý večer se zvyky, které dodržujeme dodnes. Dárky jsme dostávali od Ježíška, a aby je unesl, mamka mu je schovávala doma. Tak jsme samozřejmě vyzvídali a máti nám sdělovala, že dostaneme určitě káblikyblikyblik, a to jsme věděli, že to budou knížky a hmpaťao byly hračky.

Já tenkrát v hračkářství viděl dělo na kapslíky a to byl můj sen. Mamce jsem řekl, aby to sdělia Ježíškovi. Doma jsem byl často sám, rodiče byli v krámě a sestry ve škole. Napadlo mě podívat se, kam že to Ježíšek dárky schovává. A hurá, ve skříni mezi prádlem jsem objevil nádherné zelené dělo! Vyndal jsem ho z krabice natáhl a naslepo vystřelil. Ale nebylo to ono, jen to cvaklo. Zvědavost, jakou asi dá ránu, mě přinutila k akci. Pomocí nožíku rybičky jsem z uzamčené pokladničky vylovil korunu a koupil krabičku kapslíků. Nemohl jsem se dočkat, až budu sám, a hned jsem vypálil první ránu. Byl jsem nadšený a i další dny provozoval dělostřelbu o sto šest. Aby nebyl cítit střelný prach, na kamna jsem vždy hodil kousek vosku.

O Štědrém večeru jsem z dárku projevil nesmírnou radost. Po vybalení z krabice jsem zjistil, že dělo je už trochu očoudlé, tak jsem ihned vystřelil. Naštěstí si nikdo ani nevšiml, že jsem použil zbytek kapslíků, které jsem měl v kapse.

 

Soutěž - Nezapomenutelné vánoce
Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Nikdy jsem po dárcích nepátrala. Miluji překvapení.
Blanka Macháčková
Krásné názvy dárků. Chtěla bych taky dostát káblikyblikyblik.
Dana Puchalská
Já jsem jako dítě nikdy dárky nehledal. Chtěla jsem být prostě překvapená. A to mi zůstalo do dnešní doby. Ikdyž tuším co budu mít pod naší větví. Vánoce jsou kouzelné.
Eva Mužíková
Františku,ale toho strachu co jste musel prožít, aby ta Vaše zvědavost nepraskla... Hezký příběh.
Věra Ježková
Já jsem nikdy před Vánoci dárky nehledala.
Jitka Caklová
Hezké přiznání :-) Je zajímavé, jak některé zážitky z dětství upadnou v zapomnění a vytanou až při vzpomínkách druhých. Také jsem jednou hledala a bylo to poprvé a naposledy, protože jsem našla věc, která se mi moc líbila a těšila se na Ježíška. Při rozbalení dárku jsem byla tak zklamaná, že jsem už nikdy víc nehledala. Ona ta věc totiž nebyla pro mě.
ivana kosťunová
Taky jsem hledala a občas i nacházela. Jeden rok jsem si nalezenou knížku stačila přečíst už do Štědrého dne :))
Zuzana Pivcová
Františku, byla jsem také někdy nedočkavá a hledala jsem. Asi dvakrát jsem dárek našla a pak mi dalo práci předstírat velké překvapení. Tak jsem toho nechala. Díky za hezké a upřímné vyprávění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.