Výlet Šárkou na Bořislavku
Foto: autorka

Výlet Šárkou na Bořislavku

30. 12. 2018

Konečně jsem se dnes mohla vydat na svůj první výlet "Do stovky" s Olgou Štolbovou. Nakonec jsme se rozhodly jít do Šárky, abychom si mohly délku výletu zvolit kratší nebo delší podle mé únavy.

Sešly jsme se v 10 hodin u stanice autobusu 191 "Divoká Šárka" a konečné tramvají 20 a 26. Přesně jsme se setkaly před Mekáčem, který byl výchozím bodem, a udělaly jsme si také selfíčko. Pokračovaly jsme dolů do údolí Šáreckého potoka po silnici - cestu dolů po schodech, která je kratší, jsme zavrhly, protože je v hrozném stavu. Cesta poděl potoka byla příjemná, počasí nám přálo, krásně svítilo sluníčko. Šly jsme kolem známých míst - koupaliště, kousek za ní restaurace, která byla zavřená. Zapomínala jsem fotit, takže snímků z cesty je málo. Protože jsme tam dlouho nebyly, tak nás překvapilo, že se tam staví veliká budova - viz foto - kde bývalo hospodářské stavení a malé občerstvení, budka občerstvení tam zůstala, je na fotce. Pamatuji si, že jsme se tam kdysi s kamarádkami stavovaly, bývalo možné si tam koupit buřty a vedle na ohništi opéct a také někdy koupit i domácí vajíčka. To je všechno minulost. Objevily jsme novou haťovou cestičku, tak jsme se po ní vydaly po sluníčku. Tam jsem trochu fotila zajímavé stromy a jezírko. Postupně jsme došly na Jenerálku, kde je dobrá hospoda a daly si neméně dobrý oběd. Nějak jsem ji zapomněla vyfotit. Po obědě jsme hledaly jak se vydat dál do údolí podle potoka. Probíhají tam stavební úpravy a původní schůdky na cestičku vzaly za své, ale jinou cestičku jsme našly, pokračovaly dále bývalou zahrádkářskou kolonií, která je změněna a přestavěna na vily pro trvalé bydlení. Potom jsme se vydaly lesní cestou do kopce a vyšly jsme na kraji vilové čtvrti Hanspaulka, až jsme vyšly u stanice metra Bořislavka a ukončily náš výlet.

Nepodařilo se nám získat společnou fotku - jedna paní to zkoušela, ale nic nevyfotila - tak jsme se vyfotily zvlášť a já jsem vyrobila koláž, kde jsme obě.

Byl to bezvadný výlet a určitě budeme zase brzy pokračovat.

 

Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jsou to prima společné aktivity. To nemám chybu děvčata a jste fesandy.
Elena Valeriánová
PS: moc vám to na fotkách sluší!
Elena Valeriánová
Na jaře tam bude určitě ještě krásněji. Ať nám všem ty kilometry pěkně přibývají. Děkuji, že jste nás taky se sebou.
Alena Tollarová
Pěkně jste si vyšly. Docela mě to láká ...
Jana Šenbergerová
Přeji vám v roce 2019 mnoho takových hezkých společných výletů.
Jitka Hašková
Děkuji všem za ohlasy. Kdybych bývala měla více sil, mohly jsme dojít kolem kostela Sv.Matěje až do Podbaby.
Jitka Hašková
Olgo, nápodobně a těším se, že zase vyrazíme.
Olga Štolbová
Jitko, díky. Výlet s tebou byl prima a už teď se těším na další. Máme jich v plánu několik a třeba se k nám i někdo přidá. Tak ať i vám ostatním kilometry přibývají. A do Nového roku přeju všem zdravé a nedočkavé nožky. ♥
Zuzana Pivcová
Když ještě nebylo metro z Dejvické dál a archiv už byl ve staré Ruzyni, jezdila jsem vždy na zastávku Divoká Šárka a tam přestupovala. Část vaší trasy znám, ale zbytek už jen z projíždějícího autobusu. Pěkná vycházka, užily jste si.
Eva Mužíková
Hezký výlet děvčata. Vzbudil ve mně vzpomínky, bydlela jsem v Nebušicích, šáreckým údolím jsem mnohokrát procházela.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...