Zvládne vaše televize přechod na nové digitální vysílání DVB-T2? Zeptejte se odborníka v naší poradně
Ilustrační foto: pixabay.com

Zvládne vaše televize přechod na nové digitální vysílání DVB-T2? Zeptejte se odborníka v naší poradně

11. 1. 2019

Česká republika v průběhu příštího roku prechází na nový způsob televizního příjmu přes anténu. Dosavadní digitální vysílání DVB-T vystřidá novější standard DVB-T2. Přechod se uskuteční postupně v průběhu celého roku 2020.  

Vzhledem k nejasnostem, které celý proces provází, jsme pro vás zřídili speciální informační web DVB-T2.cz, kde se můžete dozvědět více. Díky spolupráci s našimi partnery vám ovšem přinášíme podrobnější informace i zde na webu i60.cz, kde se můžete zeptat na cokoliv, co vás zajímá v souvislosti s televizním vysíláním.  

Své dotazy týkající se televizního příjmu a přechodu na DVB-T2 můžete vkládat do nově zřízené poradny na našem portále, kterou najdete na tomto místě. Rád na ně odpoví odborný spolupracovník Juraj Koiš, jenž v minulosti vedl oficiální státní informační web k přechodu z analogového na digitální vysílání a nyní radí návštěvníkům webu DVB-T2.cz. Pokud vás zajímá problematika televizního vysílání, můžete se podívat i na web TVKOMPAS.cz.  

Anténa už není jedinou volbou televizních diváků  
Pokud přijímáte televizní programy na běžnou anténu, budete muset určitě řešit přechod na nové způsoby příjmu. Dobrou zprávou je, že anténa už dávno není jedinou volbou. Mnohem jednodušší a zajímavější je televize přes internet IPTV, kterou nabízí například partner této sekce, společnost DIGI TV.  

IPTV je moderní forma sledování televizních programů a přináší vám vše, co od běžné televize očekáváte - ale zároveň nabízí i praktické funkce navíc, které ocení nejen senioři.  

Tak například, internetovou televizi můžete sledovat i na vaší dosavadní televizi. Postačí k tomu speciální set-top-box, který však toho umí podstatně víc. Například můžete sledovat televizní pořady zpětně, můžete sledovaný program kdykoliv zastavit nebo přeskočit reklamy. Na nové, praktické možnosti si rychle zvyknete. Ovládání je velmi jednoduché a přívětivé.  

Všechny dotazy týkající se televizního příjmu rádi zodpovíme čtenářům v Televzní poradně.

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tento problém jsme museli řešit loni, když nám o prázdninách vyhořela TV. Novou, s možností propojení s počítačem, si nemůžeme vynachválit. Je dobře, že je na koho se v případě potřeby obrátit.
Dana Puchalská
Jsem na tom podobně. Máme kabelovou televizi,ale vím o hodně lidech (zejména starších),kteří o tom pranic nevědí.
Alena Tollarová
Přechodu na DVB-T2 se nebojím, protože máme kabelovou televizi a STB. Ale článek je a poradna jsou určitě záslužné, protože asi je dost domácností, které ještě neví, co je čeká a hlavně co s tím. Dobrý obraz a pokoukání všem :)
Dagmar Bartušková
Moje televize mi umožňuje sledovat pořady, které jsem předtím nestihla, přepínáni na ovladači je opravdu jednoduché. STB mám, jinak by to asi nešlo. Pokud budu něco potřebovat, určitě této poradny využiji. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...