Magnetické řasy
FOTO: autorka

Magnetické řasy

12. 1. 2019

Při prohlížení posledního kosmetického katalogu mě zaujala zcela nová nabídka umělých magnetických řas.  Jakpak to asi drží?  Oblouček  na horní řasy a pod ně na dolní řasy další . Každý oblouček má tenký magnetický pásek, takže se k sobě přimknou a efekt je hotový. Jenže takhle se to snadno napíše, ale hůř provede.

Řasy přišly v úhledné průsvitné krabičce a každá půlka řas držela pěkně na místě. Proužky pod nimi byly také magnetické, aby to pěkně vypadalo.  Rozhodla jsem se to hned vyzkoušet.  Docela byl problém řasy vyndat a pak je udržet na prstě v dobrém úhlu, aby se daly položit na horní mé řasy. V koupelně před zrcadlem a nad umyvadlem jsem to chtěla vyzkoušet. Naštěstí jsem měla dobrý nápad, vložit do odpadního otvoru síťku. Kdybych to neudělala, už bych zkoušet nic nemusela, protože řasy se nějak zpříčily  a hup – někam uskočily. Našla jsem je naštěstí v umyvadle. To se několikrát opakovalo, až jsem byla s umístěním horních i dolních řas spokojena. Pravé oko bylo už definitivně jiné. Magnety horních i dolních řas se spojily a vytvořily u vnějšího koutku oka nebývalý efekt. Tak a hurá na levé oko. To, co se mi jakžtakž povedlo u pravého oka, to byl u levého velký problém.  Ne a ne umístit horní řasy. Oblouček se tvaru oka stále nějak vymykal a ne je usadit. Když se společně sťukly, nestačila jsem se divit.  Celé šly nějak šejdrem a ne a ne je srovnat. Když jsem se pokoušela dílo napravit, spodní řasy uskočily a tentokráte ne do umyvadla. Tak to mi ještě chybělo. Pod nohama je vyšší chlupatá podložka, v té se malinký proužek řas bude dobře hledat. Projížděla jsem rukama předložku, ale nic. Když už jsem se s nimi začala loučit, moje oko zahlédlo něco za mýma nohama a ejhle, řasy jsou na světě. Připravovala jsem se jít ven a kdybych řasy nenašla, musela bych si sundat i ty z pravého oka.

Zrovna dnes  nebyl ale příznivý den. Pršelo a foukal hrozný vítr, takže mě napadlo, jestli řasy tu nepohodu přežijí a neulítnou.  Naštěstí vydržely. Problémy nastaly hned doma. Najednou  spodní řasy levého oka někam odpadly.  Uviděla jsem je na zemi a upoutaly pozornost mého psa, rychle jsem na ně šlápla, jinak by se jich  hned zmocnil. Vrátila jsem je na oko, jenže stále to nebylo ono.  Levé oko prostě zlobilo. Při snímání z oka byl také problém. Většinou  se spojily v jedno a těžko se rozdělovaly. Vrátila jsem je tedy úhledně položené do krabičky a budu čekat, až zapomenu na trable při umisťování na oči, a snad je ještě někdy použiji.

Můj příběh
Autor: Hana Novotná
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Šťastná
Já magnetické řasy mám, používám je už dlouho a je tedy pravda, že bez aplikátoru bych je si také nenasadila.
Zdenka Jírová
Umělé řasy jsem nikdy nezkoušela. Stačilo mi,když jsem si v 15 koupila barvu na řasy. Barva byla v krabičce a nbyl tam kartáček. nevěděla jsem,jak se dělá,nakonec jsem přidala vodu a jak jsem jednou viděla u holiče, že se musí podložit vatou a pak nanést a čekat. Pak odstranit vatu, omýt a bylo. Jenže to asi byl jiná barva. ta moje mi zalila oči, strašně pálily, rozšmidlala jsem barvu po celém obličeji a vypadala jsem jak indiánský náčelník na válečné stezce. Oči jsem měla čevené , bolely mne, takže mi maminka barvu vyhodila a bylo po parádě.
Danka Rotyková
Eva Hynkova
Docela jsem se pobavila,jako bych se viděla???
Zuzana Pivcová
S umělými řasami mám též z mládí své zážitky. Měla jsem svých řas dost, dost dlouhé a přirozeně otočené nahoru, ale nedalo mi to a koupila jsem si ještě umělé, ty nalepovací. Lepidlo bylo odporné, štípalo a navíc mi vlastní řasy vyvíjely tlak na ty umělé, které se pak brzy začaly odlepovat. Jednou v opeře, to jsme seděly někde v první řadě na balkoně, jsem cítila, jak se mi uvolňují z pravého oka řasy. Trčely mi někde ve vnějším koutku, až jsem je musela o přestávce odtrhnout a s nimi samozřejmě i ty z levého oka. S takto pošramocenou krásou jsem pak absolvovala zbytek představení. A jednou na výšce jsem měla ty umělé řasy ve studentském klubu na tzv. Jazzuniverziádě, kde vystupovali i různí hosté. Asi jsem vypadala hodně vyzývavě, protože přišel nějaký muž, že je producent Honza od Antonína Gondolána a že mě umělec zve oslavit s nimi v baru příchod jara. Tak to tedy z mé strany nebyl zájem. Ale pak už jsem si ty řasy nebrala. :-D
Elena Valeriánová
Hanko, levé oko zřejmě potřebuje plastického chirurga, když takový zázrak na něm nechce držet :-) Nikdy jsem s umělými řasami neudělala žádnou zkušenost. A u toho zůstanu, v mém věku bych vypadala směšně, ale kdybych šla třeba na maškarní za školačku, hm, popřemýšlím o tom.
Jana Šenbergerová
:-))) Tohle by se mi nemohlo stát, i když už žádné řasy nemám.
Marie Seitlová
Hani pobavila jsi mě, díky.
Naděžda Špásová
Hanko, moc jsem se pobavila. Moje masérka není zrovna ranní rosa a když jsem na ní viděla ty řasy, tak jsem se fakt lekla. Vypadala jak nepovedená stará mrkačka. Asi si to odpustím. :-)
Helena Votíková
Řasy jsem viděla na veletrhu i chlapce, který je měl nasazené, to se mi teda nelíbilo. Ale semínko zvědavosti bylo zaseté. Podlehla jsem, objednala, nasadila a neuměla sundat... u těch mých magnetky držely jak blázen. Takže jsem řasy nepoužila ani na maškarní ples...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...