Malá vánoční příhoda
Ilustrační foto: pinterest.com

Malá vánoční příhoda

5. 2. 2019

Stalo se nám v rodině asi před 40 lety.

Vánoční přípravy vrcholily. Ale manžel už byl přeslazený a tak si přál mezi svátky a Silvestrem do práce na svačinku jeho oblíbený chléb se sádlem, moji specialitku. Roztopit půl kg sádla, dát do něj umíchanou vepřovou konzervu, utřený česnek, trochu hořčice a jemně osolit. Nechat přejít varem a zchladit.

Když to bylo ještě tekuté, barvy béžové, tak dcerku při umývání nádobí nenapadlo nic jiného než, že je to něco k vylití, nějaké zbytky v kastrolu a šup s tím do záchodové mísy. A bylo po mezivánoční svačině na "šichtu".

Soutěž pro nováčky II.
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alenka Kašpárková
Ta pomazánka je opravdu výborná, ale je to kalorická bomba, navíc s česnekem, který už já třeba moc nesnáším, je mi z něj moc těžko. A k dotazu, zda to tenkrát dcerka přežila bez úhony, tak mohu jen dodat, že za to nemohla, ono to opravdu v tom hrnci vypadalo jako něco k vylití.
Soňa Prachfeldová
Tehdy to byla jistě velká škoda .Na takovéhle události člověk nezapomene. A děláte tu pomazánku ještě dnes? Musí to být dobré moc.
Zuzana Pivcová
Některé mé kuchařské pokusy dopadly fiaskem. Ale ráda vzpomínám na vyprávění jedné kolegyně, jejíž rodina měla kocourka. Měli pro něj v lednici pochopitelně krmivo - tedy m. j. kočičí konzervy. Manžel přišel odněkud pozdě domů, nechtěl budit, sáhl napůl potmě do lednice, snědl konzervu, ale pak přece jen druhý den utrousil, že ta paštika byla nějaká divná.
Jana Kollinová
Tak to čas od času udělám sama se svým výtvorem. Nedávno jsem si chtěla upéct bramborák v troubě a místo pečícího papíru jsem omylem vzala svačinový. Placičky byly dokonale připečené, že ani nešly obrátit. A bylo po obědě!
Danka Rotyková
Ne že bych Vám to přála, ale musela jsem se v duchu zasmát. Málo kdy se stane něco takového. Po letech se tomu určitě doma rádi zasmějete.
Rostislav Mraček
Do záchodové mísy. Tam to mají ,,rádi" instalatéři. Na studeném potrubí to sádlo dobře drží.
Eva Mužíková
Mńam, takovou pomazánku bych si také na chleba dala.... přežila to dcerka bez újmy na zdraví:)))))??
Margita Melegova
Pred 60 lety mamka pekla kacenu a tuk stradala do kastrulku, po obede jsem myla nadobi a sup s tukem do odpadu, to jsem jeste nevedela jakou lahudku jsem vylila.
Zdenka Soukupová
Mně se jako malé holce povedlo vylepšit sulc. Mamka ho měla po zabijačce připravený ve větším kastrolu, s nakrájeným masem, kořenovou zeleninou, cibulkou. Já jsem po obědě myla nádobí. Po nahlédnutí do kastrolu jsem myslela, že jsou to zbytky pro dalšího čuníka, tak jsem tam něco málo z talířů od oběda přidala. No, a potom byl sulc opravdu jen pro čuníka.
Dana Puchalská
Zajímavá vzpomínka. Já takhle jednou vycedila nudle do hovězí polévky. A babička se divila, co nám v tom WC plave a bylo veselo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.