Žvanění jako rakovina
ilustrační foto: pixabay.com

Žvanění jako rakovina

19. 1. 2019

Cítov, dne 17.01.2019
Žvanění jako rakovina neboli plk v pralese plytkosti.
.
Já žvaním
Ty žvaníš
On žvaní
My žvaníme
Vy žvaníte
Oni žvaní
.
V době bolševické diktatury proletariátu bylo žvanění výsadou privilegované skupiny aparátčiků. Většina obyvatelstva držela hubu.
Sametově obrodný proces přinesl změnu. Nyní žvaní většina obyvatelstva a (ne)privilegovaná vrstva drží hubu.
.
Žvaní se: v rozhlase (ČR-Stanice žvaněného slova), na face buku (fagus iactandea), v televízích i v kanálech, ve sněmovně a v senátu. Žvaní se na Hradě i v podzámčí.
.
Žvaní agitátoři, aktionáři, amatéři, bachaři, bankéři, brašnáři, cestáři (ŘSD), chalupáři, develoupeři, distributoři, dýleři, elektrikáři, elektromontéři (při více sněhu), faráři, gauneři, handlíři, houbaři, instalatéři, junioři, kaskadéři, kanonýři, komentátoři, konstruktéři, kolaři, koláři, koloběžkaři, konduktéři, lékaři (tápajíc v diagnose), lháři, lýžaři, matadóři, manipulátoři, manažéři, menažéři, maséři, mastičkáři, montéři, novátoři, novináři, operatéři, parlamentáři, pejskaři, pekaři, pernikáři, popeláři, profesoři, proletáři, reportéři, režizéři, senátoři, senioři, taškáři, taxikáři, trenéři, tuneláři, uhlíři, vinaři, žháři, atd., atd.
Skupinu -ologů ani nezniňuji - nebo mám? A co ti -ci! A jiní žvaniči.
.
Žvaniti stříbro Ag, mlčeti zlato, Au. LH.

Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Dala jsem si práci, jestli spadám do nějaké té žvanivé skupiny od A do Ž a zjistila jsem, že naštěstí jen do dvou, a sice senior a chalupář...a skoro se mi zachtělo přestat s mými žvanivými články sem... Pane Ladislave, mohl byste nám sdělit, do které ze skupin patříte vy ? Protože to vypadá, že žvanilové jsme naprosto všichni ! :-))
Alena Tollarová
Au.
Jana Šenbergerová
Mohla bych to brát jako nadsázku, ale zas tak moc nadsazené to, bohužel, není.
Dana Puchalská
Asi nepochopím co nám chtěl autor tímhle článkem sdělit.
Jitka Caklová
Ó, můj milovaný tatínku v blahé mé paměti, „Jituško přestaň žvanit a jdi něco dělat! Žvaněním se ještě nikdo neuživil.“, dnes vidíš a já vím že i slyšíš, jak hluboce jsi se mýlil. Po životě vyplněném prací, které jsi mě naučil, mám štěstí, že žiji v době, kdy žvaněním mi zřídka kdy někdo ublíží a za žvanění se neupaluje, tedy alespoň zatím :-) :-)
Ladislav Vesecký
Největší žvanírna je na ČT 24 !
Hana Rypáčková
Vrátila jsem se k starším příspěvkům Ladislava a teprve zjistila jeho styl sdělení. Aleno, 12 km od tebe, to není tak daleko od Prahy, třeba na nějaké akci nás obveselí. Jestli se utrhne z práce...
Eva Mužíková
Nechápu co chtěl autor říci, ale to bude asi můj problém.
Zuzana Pivcová
Ráda bych něco napsala, ale z názvu a obsahu článku pro mě vyplývá, že by to bylo také jen žvanění, protože proč bych zrovna já měla být lepší. Za příspěvek Vám nicméně děkuji.
Oldřich Čepelka
Poznámka k předposlednímu řádku: -ologové zatím mlčí a baví se. Ale asi brzo je to přiměje k diagnóze :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.