Hádanka - ovoce
Ilustrační foto: autorka

Hádanka - ovoce

21. 1. 2019

Čtyři kusy ovoce - jablko, hruška, pomeranč a banán - byly umístěny před zraky účastníků testu do čtyř stejných krabiček (do každé krabičky jeden kus). Pak byly krabičky důkladně promíchány. Soutěžící měli uhádnout, jaké ovoce je v které krabičce. 

Testu se zúčastnilo 123 osob. Po vyhodnocení výsledků se ukázalo, že 43 osob neuhodlo žádné ovoce správně, 39 osob uhodlo jen jeden druh ovoce a 31 osob uhodlo dva druhy ovoce. Kolik osob uhodlo správně tři druhy ovoce a kolik osob 4 druhy?

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Došla jsem k těm deseti, ale ten zbytek nechápu ani po odhalení. Už ano! Eliška Murasová mě navedla. Jsem já ale zabedněná! :-)
Zuzana Pivcová
To raději ne!! My máme radost, když to rozluštíme. :-D
Vladislava Dejmková
Tentokrát byli všichni úspěšní. Gratuluji. Třeba se mi podaří něco těžšího.
Zuzana Pivcová
Ano, Eliško a další, Vlaďko, my jsme to tentokrát dělaly s Marcelou společně. Snad už můžu říct, že ze 123 soutěžících se odečetlo napřed 43, co neuhodli nic, ze zbylých 80 se odečetlo 39, co uhodli 1 kus ovoce, ze zbylých 41 se odečetlo 31, kteří uhodli 2 druhy ovoce. Zbylo 10 lidí. Pokud uhodli 3, museli automaticky poznat, který je ten zbývající 4. druh. Takže ti, co uhodli 3, měli vlastně tím 4. Tohle se nám oběma moc líbilo. Díky všem.
Eliška Murasová
4 druhy uhádlo osob 1-10(to neumím odvodit), 3 druhy uhádlo 10 lidí, jsou v tom i ti, co uhádli 4druhy (museli, tedy uhádnout i 3 druhy).
ivana kosťunová
Já také 10
Jana Kollinová
Také mám 10.
Věra Lišková
Vyšlo mi 10 ?
Jana Šenbergerová
S čísly problém nemám, ale s matematikou jsem na štíru. :-)
Jitka Hašková
To se dá dobře spočítat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...