Matyáš Svoboda: mladá televizní hvězda
FOTO: archiv Matyáše Svobody

Matyáš Svoboda: mladá televizní hvězda

2. 2. 2019

Hugo, syn doktora Boba Švarce a Heluš, patří mezi stálé hrdiny seriálu Ordinace v růžové zahradě. Hraje ho dvanáctiletý Matyáš Svoboda.

S takovými seriálovými rodiči to vážně nemá jednoduché. Doktor Švarc je vypočítavý, intrikářský a lehce praštěný, bláznivá Heluš s ním statečně drží krok. Hugo s nimi žít musí, ale skutečný Matyáš by se svou postavou neměnil. Asi by si to nechtěl ani vyzkoušet. Zvlášť když se setkáte s Matyášovým skutečným otcem, klidným a rozvážným Danielem Svobodou, též hercem. Ale zpátky k Matyášovi.

Tenhle milý kluk rozhodně dřív přemýšlí, než mluví. Každou odpověď, která nakonec vždycky dává smysl, chvilku zvažuje. Na svůj věk, kdy s dětmi lomcuje puberta, je hodně slušný a ze své slávy se nijak nezbláznil. Možná o něm nevíte, že kromě Ordinace, která ho proslavila nejvíc, se objevil i v několika televizních reklamách, seriálech Specialisté, Pustina, Doktor Martin a Nevinné lži nebo ve filmech jako Anděl Páně 2 či Padesátka. A taky v německém historickém filmu Rivalové navždy – bitva o tenisky, který vypráví o vzniku firem Adidas a Puma.

„To už je dávno, tak tři roky,“ vzpomíná Matyáš. „Natáčelo se v Česku, kousek od Kolbenky, v takové divné fabrice.“ Ve filmu mluvil česky, ale moc textu prý neměl. „Dostal jsem asi dva natáčecí dny. Jednou jsem tam hrál fotbal s ostatními německými herci, víc už si nepamatuju.“

Většinu času tráví Matyáš ve škole nebo na natáčení, někdy se z vyučování potřebuje uvolnit a potom si látku doplňuje. Když má volno, rád hraje s tátou nějakou společenskou hru. „Monopoly třeba, to mě teď hodně baví,“ upřesňuje. V posledních letech taky jezdí na vodu. „Mám rád Slapy, tam je takový klid, tedy většinou, a sranda,“ směje se.

Otec Daniel dodává: „Koupili jsme si člun a poslední dva, tři roky trávíme léto na vodě. Jezdíme všude možně, po všech různých přehradách a řekách a poznáváme Česko z jiného pohledu, z vody. A to je docela fajn.“  

 

Táňa Nečadová pro portál i60

 

 

 

 

film Radosti slavných
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hodně dětí z hereckých rodin se stává herci již od útleho věku. Zaměstnání po celý život někdy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%