Zoologická zahrada v Praze na sněhu
FOTO: autorka

Zoologická zahrada v Praze na sněhu

12. 2. 2019

Do zoologické zahrady jezdím ráda a docela často. Vydržím se toulat a pozorovat zvířata jak ve venkovních expozicích, tak uvnitř pavilónů. Ještě nikdy jsem ale neviděla zoologickou zahradu zasněženou. To se změnilo v první únorové pondělí, kdy pražskou zoo zalehl bílý kůň. Já jsem osedlala velkého kovového oře na kolejích a vyrazila za dobrodružstvím. Nebyla jsem sama, návštěvnické počítadlo odpoledne zaznamenalo přes 700 návštěv. Sníh pod nohama naštěstí neklouzal, většina cestiček byla vzorně uklizená a nebe se předhánělo v předvádění modří, a tak jsem se domů vracela sice s vybitou baterií ve foťáku, ale spokojená. Víc slov, myslím, není třeba, tak se se mnou pojďte na zasněženou zoologickou zahradu naladit. Třeba i vás napadne, až zase napadne, že by nebylo marné vyrazit na toulky za zvířátky.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Bezvadná procházka po ZOO. Také jsem tam před několika lety byla v zimě, ale až v březnu. Krásné fotky.
Naděžda Špásová
Zvířata nikdy nezklamou, jsou opravdu vděčným objektem pro focení.
Alena Vávrová
Ali, moc hezké, dík! Pořád se tam (nebo kamkoliv do ZOO) jen chystám, ale věřím, že to letos už zrealizuji.
Marie Ženatová
Díky za hezké fotečky. Já znám tuto zahradu jen z měsíce června, ale v zimě je skutečně nádherná...
Mirek Hahn
Prima fotky ! Mě se nějak nejvíc líbí asi Hrabáč..... To asi není špatný..., mít nahrabáno a přes den spát. To bych si možná i zvyk....
Marie Novotná
No to je krása.Asi tam vyrazím ve volném dni.Díky.
Dana Puchalská
K r á s a. Ano je pravda, že pražská ZOO je krásné kdykoliv. Jsi excelentní fotografka.
Anna Potůčková
Tuto zahradu neznám vůbec, tak alespoň z Tvých nádherných obrázků mám nějakou představu, kdo vše tam bydlí! Nejvíc to sluší ale těm ledním medvědům !
Zuzana Pivcová
Pražskou zoo znám v různých ročních obdobích včetně zimy. Protože je zvykem zvát adoptivní rodiče na Mikuláše, někdy se stalo, že byl sníh. Nebo na Štědrý den, kdy chodíme s výslužkou. V ten den bývá v zoo několik tisíc lidí, většinou rodin s dětmi. Je to hezký zvyk, určitě daleko lepší než sedět od rána u TV. Obrázky máš krásné. Já mám v paměti jen plameňáky na sněhu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...