Jmenuji se Albert II
Foto: autorka

Jmenuji se Albert II

15. 2. 2019

Dobrý den, zdravím všechny Íčkaře. Haf!

Myslím si, že nastal čas, kdy bych Vám mohl zase něco napsat o sobě a mé rodině. Jak tak pozoruji, jsem už docela velký pes, za měsíc už mně bude rok. Je teda fakt, že se pořád chovám jak puberťák, co já natropím hloupostí, že se někdy i sám za sebe stydím. Jenže s tím už jsem se asi narodil, takže se mnou budou mít páníčkové ještě dost starostí i práce.

Jen tak namátkou, mám sešívanou hlavu, protože jsem ji strkal tam, kam jsem neměl.  Rozkousal jsem kohoutek u nádrže s vodou, a ten je z velmi silného plastu. Vysadil jsem vlastní silou dveře u jedné kolničky, ale můj největší kousek je teda výstavní. Vylezl jsem na dřevník a hrdě jsem se procházel po jeho hřebenu, a to ještě v napadaném sněhu. Vylezl jsem tam několikrát, jenže babi mě viděla, a žalovala páníčkovi, a ten mi cestu nahoru znemožnil. Nakonec dobře, protože jsem taky mohl spadnout, a třeba si něco zlomit. Já jsem ale nepoučitelný, takže si hledám další a další dobrodružství, a když mně v tom někdo brání, tak jsem schopný ho i kousnout.

U psího doktora jsem skoro pořád, krom jiného mám i oční kýlu, tu jsem si asi vytlačil tím, jak táhnu, když mě vezme někdo na procházku, u každého domu vidím něco zajímavého, a když je tam i nějaký pes, tak o to více blbnu.. Není úplně vyloučeno, že budu muset jít s tím okem na operaci. Nemám se špatně, jsem tu spokojený, sám nevím, co mě pořád postrkuje k těm mým kouskům

Jinak nějaké novinky u nás už jsem vyslechl, děda už je zase v nemocnici, už od listopadu, teď zakázali návštěvy, tak je babi smutná, že tam za ním nemůže. Kluci jsou už klackové, nemají na mě tolik času jako dřív, sport, škola, a myslím si i holky že je už zajímají, ale jak to jde, tak se mnou někam jdou, to zase jo. Staršího Honzíka čeká letos maturita, mladší Ríša se přihlásil do pokročilých tanečních, začne chodit už v březnu, jsou to fajn kluci, ale mají toho hodně, to musím pochopit. Páníčkové chodí do práce, tak jsem tady většinou jen s babi, nejsme vždy nejlepší kamarádi, protože já zlobím, ale dá mi nějaký ten pamlsek, myslím si, že mě má ráda, to se prostě pozná.

Teď už všichni čekáme na jaro, a také na to, jestli pustí dědu v dohledné době domů.

A co vy? Už máte zaseté papriky, a blíží se březen, tak rajčata a další zeleninku, a také nezbytné kytičky. Proslýchá se tady, že stará babi, maminka našeho dědy, vždy říkala, že v březnu roste všechno samo, já tomu věřím, ale hlavně, aby nám nenapadlo, či moc nemrzlo. Přece jenom, do prvního jarního dne ještě daleko, tak se budeme těšit, jednou to jaro přijít musí. Že jo?

Vážení přátelé, přeji Vám všem, ale i vašim domácím miláčkům, krásné jaro, a hlavně hodně zdravíčka, pohody a skvělých zážitků.

Zdraví Váš Albert ( jejich Albík) Haf haf!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Haf, zdravím Meginku, jo, a babi moc děkuje za komentáře, no, a já vlastně taky, jsem rád, že se vám moje vypravování líbilo. Haf.haf.
Marie Doušová
Moc hezky napsáno. Dík.
Eva Krausová
Albíku, posílám Ti pac. Fenka Meginka
Soňa Prachfeldová
Milý Albinku, moc ti rozumím, jsi pejsek, který bude hodně dlouho bláznivý, taci už vy boxeri jste, ale člověk se na vás nemůže zlobit. Umíte udělat takový kukuč , že se vám všechno odpustí. Přeji ti Albinku, aby tvoje rodinna smečka byla zdravá a spokojená, pak budeš šťastný i ty. No a ty papriky zkusím také zasít. Tak ahoj zase někdy a pozdravuj svoje lidičky.
Eva Mužíková
Albíku, to je snad přenosem myšlenek, že jsi se ozval. Před pár dny jsem si četla tvůj první článek, kde jsi se představil.. Říkala jsem si, že se zeptám paničky, jak se ti vede... Koukám, že i přes nějaké ty patálie jsi v pohodě. Vyrostl jsi do krásy, tak ještě trochu přibrzdí a určitě budeš ten nejšikovnější pejsek. Podrbání za ušima pro tebe, pozdravení pro paničku.
Hana Rypáčková
Albíku, díky za povídání a zase něco napiš. Nejraději radostné zprávy..
Marie Ženatová
Díky za hezké povídání...
Věra Ježková
Albíku, jsi pašák a sympaťák. Umíš o sobě moc hezky vyprávět. :-)
Naděžda Špásová
Albíku, neboj z toho vyrosteš. Hlavně, aby se ti nic při těch tvých lumpačinách nic nestalo. Jitko, moc se omlouvám za ty hvězdičky, jak jsem rolovala, tak jsem na to asi sáhla, samozřejmě, že jich má být *****. Albík je fakt krasavec. :-)
Marcela Pivcová
Albíku, ať se nejen Tobě, ale celé Tvé lidské smečce dobře daří a někdy nám pošli zase další Tvé: haf, haf!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%