Mé setkání s mimozemšťany

Mé setkání s mimozemšťany

18. 2. 2019

Je to už hodně let, bylo jaro a my se rozhodovali, kam v létě na dovolenou. Můj muž přišel s  nápadem, že  bychom se mohli zúčastnit jakéhosi sezení v luxusním prostředí hotelu, kde nám dají zajímavou nabídku. Podotýkám, že tenkrát bylo „řádění šmejdů“ teprve v začátcích.

Bytostně nemám ráda, když se mi něco vnucuje, ale aby byl klid, šla jsem s myšlenkou, že to holt přetrpím, vyslechnu, zdvořile poděkuji a odejdeme. Jednalo se o nějakou nabídku apartmánů ve Španělsku, snad k pronájmu (pochopitelně se zaplacením dopředu, jak jinak).

Dostavili jsme se, usadili nás ke stolkům, kde veprostřed byla karafa s vodou a plavajícím kolečkem citronu. Najednou se odevšad začali rojit mladí lidé a šikovali se proti nám do řady. Jako u vytržení jsem sledovala, jak každý z nich, jeden po druhém, vystupuje z té řady a odříkává svou naučenou litanii. A litanie to byla podivná a hlavně velice agresivní. Po necelých pěti minutách jsem si byla jista, že žádný apartmán ve Španělsku nechci a sledovala jsem to čistě ze zájmu a s úsměvem, co se z toho vyklube. Úsměv mne ale rychle přešel.

Najednou nás vyhnali od stolečků a museli jsme si sednout do nějaké zasedací místnosti. Zase před námi stáli jako dozorci  a jejich agresivita se začala rychle stupňovat– okamžitě se mi vybavilo: Stanfordský experiment !!!  Působili….dneska by se řeklo jako „umělá inteligence“, roboti! Bože, možná, že to jsou mimozemšťani , vždyť se tak i chovají, ne jako lidi !!!  Přestalo se mi to líbit. Chtěla jsem vstát a odejít, ale muž mne zadržel, že je na to zvědavý, jak to bude pokračovat.

Pár z nás začalo mít dotazy, mezi nimi i můj muž, kterého je dost těžké napálit. Jakmile mimozemšťani zaregistrovali vzdor, hbitě, naučeně se přeskupili jak při spartakiádě a najednou se začali mísit mezi nás…nejvíc mezi ty, které si vytipovali jako buřiče a svéhlavce. Takže se nevybíravě nacpali i mezi manželské páry, aby zamezili jakékoliv konverzaci ! Začalo mi být divně od žaludku a vzrůstající stres mi velel UTEČ ! Jenže to bych musela přeskočit několik řad jak pérák, seděli jsme uprostřed.

A psychologická masáž pokračovala…fascinovalo mne, jak lidi zkrotli, nikdo se už neodvážil něco říct a viděla jsem, že někteří začali i podepisovat nějaké papíry…tak, teď nás unesou do létajícího talíře a pustí nás jedině s nějakými kosmickými hrnci, které si ovšem zaplatíme našimi úsporami. Nebo spíš nám prodají v tomto případě neexistující apartmán! Co mne nejvíc ničilo, že lidi mlčeli, a to tam nebyli jen nějací naivní přestárlí důchodci, ale i lidé v produktivním věku, jako jsme byli my. Jsme s manželem beran a střelec = vražedná kombinace bojovníků, on je ale ten uvážlivější, já střílím hned. Vyletěla jsem ze židle a do ticha zvýšeným přísným hlasem řekla, že MY ODCHÁZÍME. Mladík mezi mnou a manželem se nehodlal jen tak vzdát a nechtěl mne pustit. To už bylo na mne moc, takže jsem upustila od veškeré slušnosti a téměř zařvala, že jestli se okamžitě nezvedne a nepustí mne, že ho nakopnu.

Kdyby nepustil, skutečně nevím, co bych dělala, luk ani šípy jsem s sebou neměla…naštěstí se mě asi tak lekl, že bez odporu vstal a nechal mne projít. Ostatní mimozemšťani, postaveni tváří v tvář jiné agresivitě, znejistěli. Asi neměli v příručkách popsáno, co s vzteklou ženskou.

Přemýšlela jsem, kdo stál za touto akci, jaký „Velký organizátor“. Protože ti mladí byli zmanipulovaní zrovna tak, jako my. Nalákáni na peněžitou odměnu, pochopitelně, zrovna tak jako my na pofidérní apartmán. Nejvíc mě ale mrazilo z toho, jak snadno se z lidí stane stádo poslušných ovcí, neschopných jakéhokoliv odporu. To jsem teda zažila v přímém přenosu. Někteří jsou k tomu vedeni strachem, druzí vidinou snadného zisku či nějaké „výhody“. Mimozemšťani se poté začali mezi námi docela rozmnožovat a byla jich ( a možná ještě je) mezi námi spousta. A jsou „za talíř čočovice“ schopni zřejmě udělat cokoliv…

Soutěž pro nováčky II.
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Josef Borecký
Kolik mladých lidí se radši stává mimozemšťany na místo truhláři zedníky nebo kuchaři je to smutné a naše školství na tom není bez zásluhy
Soňa Prachfeldová
Také se pamatuji na tu dobu, když každou chvíli naše důchodkyně jezdily kamsi na zájezdy a přiváželi si drahé kastroly ,masážní křesla , deky a co já vím co všechno. Takže na těchhle lidech se ty podvodné firmy velmi napakovaly. Jedinkrát jsem byla u nás v hospodě se podívat kde nabízeli protialergické deky a promítaly všelijaké roztoče no já se potom drbala a v životě už bych na nic podobného nešla Odešla jsem. Anebo jak existovaly různé pyramidy a vždy se nechali lidé nalákat za vidinou zbohatnutí. Prostě pořád jsou tu různi maséři a manipulanti a zřejmě ještě pořád mají úspěchy u naivních a velmi důvěřivých lidí.
Jana Hošková
Z trochu jiného soudku - příspěvek Aleny ohledně masáže mi připomněl jiný můj zážitek: byli jsme v nějakých lázních a manžel mne přemluvil, abych šla na masáž zad. Vešla jsem do místnosti, kam mne poslali a nikde nikdo...až po chvíli se v rohu cosi pohnulo a ona masérka ! Seděla málem na bobku a vzdychala. Já se jí lekla. Dále vzdychala, jako by byla v posledním tažení a jakmile mne začala masírovat (zdálo se mi, že velice neprofesionálně), spustila stavidla své výřečnosti a dozvěděla jsem se, čím vším ona trpí a jak už to masírování nesnáší, jak je málo placená atd. atd. Začala jsem mít hrozné výčitky, ale zároveň mi ta situace přišla hrozně legrační...Protrpěla jsem se masáží i jejími stížnostmi na těžký život masérky, zdeptána výčitkami, jak si dovolím se od ní nechat masírovat...oddechla jsem si, když skončila a zase se schovala v tom rohu. Vytáhla jsem stovku (tenkrát to pro mne byly dost velké peníze) a s pocitem veliké viny jsem jí je šla dát do toho jejího rohu...vyšla jsem zdeptaná a s rozpolcenou myslí...:-) :-) :-)
Alena Tollarová
Jednou mi tchýně dala jakýsi poukaz s tím, že vyhrála masáž. Nechtěla mi věřit, když jsem jí říkala, že budou nabízet něco ke koupi. Abych ji přesvědčila, rozhodla jsem se, že tam půjdu a budu referovat. Už při vstupu jsem viděla stolečky s prospekty a měla jsem jasno. Byla to masáž, slovní. Vydržela jsem tu ztrátu času chvíli, zvedla jsem se a odešla. Je mi líto většinou starých lidí, kteří uvěřili nebo nedokázali odmítnout a přišli o peníze.
Jana Hošková
Naprosto souhlasím s vašimi názory - jen bych tedy ještě dnes, po mých zkušenostech získaných v "pozdějším věku" dodala, že bych všechny ty lidi, kteří, dejme tomu, "nalítli", tak příkře neodsuzovala. Jsou mezi nimi zřejmě i takoví, kteří jsou sami a vítají ve svém životě každou změnu (mohou být i různě postižení, či staří). Mají radost, že si udělají výlet a pak jsou zcela prostě obelstěni a donuceni si sprostým vydíráním či dokonce zastrašováním koupit něco, co by jinak nekoupili, a to za naprosto nehorázné peníze. Od svých dětí pak samozřejmě dostanou vynadáno, že nalítli a přišli o své úspory. Mějte na paměti, že každý jednou budeme starý a ne každému je dopřáno, aby mu zůstal zachován zdravý rozum...takových lidí je mi skutečně líto a proto jsem pro přísné potrestání šmejdů !
Jarmila Komberec Jakubcová
Při čtení článku jsem si připoměla naši zesnulou íčkařku Květku H. která se problematice "šmejdů" zabývala.Sbírala různé jejich pozvánky a jezdila na jejich akce, aby pak varovala další seniory před jejich praktikami.Já osobně jsem "šmejdy" v akci poprvé viděla na Gran Canarii v r.1993 ale tehdy se nás "východních turistů" jejich akce netýkali z důvodu, že jsme nebyli v EU a naše měna nebyla konvertibilní. Např. pořádali autobusové zájezdy na banánové či jahodové plantáže okolo ostrova zdarma, pak turistiy posadili do ohromné haly, kde předváděli své šmejdy (hrnce, deky, laciné zájezdy atd.). Později po vstupu ČR do EU už lákali i nás.Několik známých od nás ze zájezdu tomu podlehlo a dokonce si vezli do ČR nějaké vlněné deky.
Jitka Caklová
Nikdy jsem na žádné takové, ani podobné akci nebyla. Takhle dopadne každý, kdo neumí být sám sebou a snadno propadne dojmu, že snad někdo druhý to s ním myslí dobře a jen tak z plezíru mu snese modré s nebe . Pokud si chci udělat výlet, tak si ho udělám a nebudu ovcí bezhlavého stáda, pod slibem šišky salámu, nebo čehokoliv jiného, "zdarma".
ivana kosťunová
Na podobné téma jsem psala v r. 2015 v článku " Proč jsem se nestala pojiš´tovací makléřkou. Mám na svém profilu, pokud vás to bude zajímat.
ivana kosťunová
Měla jste ho nakopnout , aby všichni viděli, že nežertujete. Zúčastnila jsem se jedné takové akce, kde se předváděly hrnce - předvádějící slečna uvařila jakýsi guláš a dávala nám ho ochutnat. Obrátila se na mého manžela, aby potvrdil, že je guláš dobrý, a to neměla dělat. Manžel to nejen nepotvrdil, ale když už dostal slovo, poučil slečnu a ostatní, že technologie vaření guláše je úplně jiná, že se musí aspoň dvě hodiny táhnout, a každé takové zrychlení je vždy na úkor chuti. Slečně se už nepodařilo mu slovo odebrat, manžel v klidu dokončil přednášku o vaření a s konstatováním, že slečna vařit neumí a guláš se nedá jíst jsme oba odešli. Nikdo nás nezdržoval, ale i přesto se našli tací, kteří si předražené hrnce koupili. Taky to nechápu.
Hana Rypáčková
Pamatuji si ty výlety autobusem zdarma, jen napsat, kde nastoupíte. Byla jsem krátce v důchodu a zkusili jsme to . Přednášku o matracích, hrncích jsme přežili čtením knihy pod stolem jako za mlada ve škole, někdy byl i oběd..Pak byla prohlídka hradu, plavba lodí, zoo...I za hranicemi slíbený výlet. Jasně, že někdo táhl matrace a hrnce, ale to záleží na vůli a odvaze. Agtesivitu jsem nevnímala a přestalo nás to bavit. Taky prý už to byla neatraktivní místa...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.