Slavnostní oběd: Hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborová kaše
Foto: Spa hotel Lanterna

Slavnostní oběd: Hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborová kaše

23. 2. 2019

Jedním z oblíbených pokrmů jsou hovězí líčka, která často najdete na menu lepších restaurací. Zkuste si je připravit doma s pečenou kořenovou zeleninou a bramborovou kaší. Jak na to?

 

 

Potřebujeme:
600 g hovězích líček
2 cibule
100 g sádla
300 ml červeného vína
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
50 g másla
500 g brambor
100 ml smetany
100 ml mléka
100 g másla

Postup:

  1. Hovězí líčka opláchneme, osušíme, očistíme od blan a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme je, opepříme a na sádle orestujeme dozlatova.
  2. Líčka vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Ke konci ještě přidáme lžičku rajského protlaku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a orestujeme „do zrcadla“. Pozor: je důležité odpařit co nejvíce vína!
  3. Přidáme líčka, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
  4. Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a rozšleháme s máslem, mlékem a smetanou. Pro hladší kaši můžeme brambory propasírovat přes sítko.
  5. Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky a opečeme dozlatova na másle. Osolíme ji a opepříme.
  6. Bramborovou kaši dáme na střed talíře, uděláme do ní důlek na líčka, vložíme je a posypeme orestovanou zeleninou.

Rada šéfkuchaře Josefa Tydlačky: Čím lepší víno, tím lepší líčka!

Hodnocení:
(4.4 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zorka Horká
Ivano, řekla bych, že z fialových brambor :-)))
Anna Csanádiová
Hovězí líčka miluju, dávám si v restauraci , doma to jím jen já. Recept vypadá dobře!
ivana kosťunová
Kde získala ta kaše fialovou barvu ??
Jitka Hašková
Daleko lepší recept je s kořenovou zeleninou na víně podle Pohlreicha, je to na webu. To ráda občas dělám. Je to poněkud finančně náročné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.