Cílená procházka
FOTO: autorka

Cílená procházka

27. 2. 2019

Přátelé, jak jsem tak minulý týden trochu pracovala na paloučku, zjistila jsem, že mi chybí železné hrábě. No, což o to, zajela jsem do OBI a už je mám na balkoně v bedně. Ale bez násady, kterou si ráda udělám sama. Nejlepší jsou na to suché mladé smrčky, které po zbavení větviček a  pečlivém opracování jsou bezkonkurenční. Dá to trochu práce, hlavně to konečné vyhlazení smirkovým papírem a kusem skla. Taková násada je úžasná, pevná a hlavně lehká. Jak jsem si řekla, tak jsem udělala.

Dnes po obědě jsem se vybavila malou pilkou, nůžkami na větve a vyrazila přes louky do lesa nad rybníky. Nezapomněla jsem na tvrdé rohlíky pro kačenky a na nezbytný fotoaparát. Projděte se, prosím, se mnou a věřte, že jsem ten smrček po delším hledání našla. Ale nevyfotila. Tak až bude dílo hotovo, pochlubím se dodatečně. 

Zdravím vás velice, kutilka Bertice.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Hrabičky jsou na světě, mám je v galerii ...Hrabičky.
Zdenka Jírová
Obrázky jsou moc pěkné a obdivuji vaši odvahu pouštět se do "dřevařských" prací. Já už dělala v životě opravdu leccos, ale tohle bych neuměla. Jste šikulka.
Elena Valeriánová
... (ženy) žasly...
Elena Valeriánová
Ta naše Bertice je šikovná velice. Tak to jsem netušila, že taková násada je dobrá z uschlého smrčku. Teď až vezmeš hrábě do ruky, vždy si vzpomeneš, na to jak jsme všechny ženy. Pěkná fotoreportáž
Marie Seitlová
Pěkná fotoprocházka a ještě jsi našla smrček na násadu, ty si dovedeš poradit vždy. Jsi šikula.
Alena Vávrová
Jsi šikulka, Evko Bertice, obdivuji tě velice. Násada určitě bude skvělá, hlavní však je, že po tom treku zůstala jsi celá!! ;-))
Eva Mužíková
Ne ne, sebrala jsem jen suchý smrček, nemůže být čerstvý. Není to pych, spíš očista lesa. Děkuji vám za slovíčka, Zuzce za recitaci :)))))
Libuše Křapová
Jo, co naše Bertice :-) na co sáhne, to se jí povede :-)
Anna Potůčková
Moc hezké fotky a jsi takový Ferda Mravenec - práce všeho druhu ! Také jsem dnes šla do přírody.
Soňa Prachfeldová
Bertice čertice, umíš vše na co sáhneš. Ale není to náhodou lesní pych? Aby náhodou na Tebe nepřišel divočák z reklamy. Fotky úžasné, máte tam krásnou přírodu a až ožije Tvůj palouček, tak budeš spokojená.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.