Držíte dietu? Kila půjdu dolů rychleji, když hubnete pozitivně
Ilustrační foto: pixabay.com

Držíte dietu? Kila půjdu dolů rychleji, když hubnete pozitivně

28. 2. 2019

Mnoho žen začíná dietu negativní motivací, tedy pocitem, že se jim na nich něco nelíbí. To ke zhubnutí nestačí, proto s dietou brzy skončí nebo se kila nehýbou. 

 

„Než se vrhnete na hubnutí a na sportování, zkuste najít pozitivní důvod pro změnu. Nehubněte, abyste nebyla tlustá, jezte zdravě, protože se máte ráda a chcete být spokojená sama se sebou. Kila už dolů půjdou sama,“ říká dietní koučka Martina Dvořáková. 

Snažíte se jíst zdravě, abyste nepřibrala, nebo proto, že vám to zkrátka chutná? Na talíři budete mít ve výsledku totéž, rozdíl je ale v přístupu. Je mnoho žen, od nichž často slýcháváme, že jedí, co chtějí. Takové ženy nemají vyváženou stravu a pohyb jako nutné zlo, ale poslouchají svoje tělo a ví, že pravidelný sport a lehčí jídelníček s nižším množstvím sacharidů jim zkrátka dělá dobře. „Jezte vyváženě, hýbejte se pro radost, spěte a vyhýbejte se negativním lidem a zbytečnému napětí a stresu, co to jde,“ odhaluje recept na hubnutí Martina Dvořáková. Desítky tvrdě zhubnutých kilogramů nezaručí spokojenost a sebevědomí, pokud do toho jdete z nesprávných důvodů.

Chvalte se za úspěchy
Kdykoliv uděláte něco pro to, abyste se cítila šťastná, pochvalte se, protože ochota a vůle něco změnit vyžaduje velkou dávku odvahy. Začít s dietou můžete u specialistů, kteří vám poradí, jak na to. Využijte možnosti nechat si dovézt krabičkovou dietu anebo občas sáhněte po proteinových nápojích. 

Nemějte výčitky za dietní chybu
Můžete se držet svého dietního plánu, ale přesto nastanou situace, kdy neodoláte voňavé domácí bábovce nebo sklence vína s přáteli. Důležité je cítit se v pohodě a necítit za prohřešek vinu.

Radost ze sportu
Dopřejte si masáž, saunu nebo návštěvu kosmetického salónu. A zařaďte do svého programu také sport - může to být pravidelná procházka, běh, lekce tance, kurz jógy nebo jízda na inlinech. Fyzická zátěž je totiž odměnou pro mozek. Cvičení vyplavuje do krve antistresové hormony a navozuje pocit blaženosti a dobré nálady a dodá sebědomí.

 

dieta hubnutí
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
Pro lidi i60 je fakt skvělé doporučovat redukční dietu. Rozhodně nechci, poté, co zhubnu X kg vypadat jak z Osvětimy. A sport? To si vážně někdo myslí, že když někdo do "přes šedesát" nesportoval, teď začne? Navíc ten, kdo je hodně vypasený a začne intenzivně sportovat, tak toho může tak max. trefit šlak, anebo může dostat srdeční infarkt.
Danka Rotyková
Naštěstí hubnout nemusím. Pro nás seniory je stejně nejdůležitější udržet si sílu a soběstačnost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.