Vtip v praxi
Ilustrační foto: pixabay.com

Vtip v praxi

6. 3. 2019

Po delší odmlce se vracím. Prostě mi to nedá. Když jsem slyšel vtip: " Dvě ženy se potkají a jedna si postěžuje, že je opět zdražený benzín. Ta druhá odvětí, že jí je to jedno. Bere vždy za 500,-Kč".
Jako vtip dobré, ale co když jsem v obchodě a tam lidé kupují toaletní papír za 39,90,-kč a přitom je ho místo původních 180m  (8 x 22,5m) jen 132m (8x16,5m). To je v podstatě to stejné, jen to není vtip. To je jen příklad  tržního prostředí resp. obchodní politiky. Zákazník se dívá pouze na cenu. Co za ni dostane, to už je jen pro některé. Stejné je to třeba u ovoce atd. Rajčata by si nikdo nekoupil za cenu 100,- a více za 1 kg. Když  se to pěkně zabalí po 250 gramech a cena je kolem 23,-Kč, tak to koupí většina. Vždyť je to jen 23,-Kč. Váha ( množství ) je bohužel nepodstatné. Kam se to jen hodlá vše posunout, to je jen v našich rukách. Nějak si nikdo moc neuvědomuje, že vlastně svou benevolencí a ochotou přistoupit na tuto hru, vlastně všechny ceny jen potvrzujeme a obchodník si jen počítá zisky.

Bohužel stále nejsou dostatečně pochopeny tržní podmínky. Jsme nějak stále v minulosti a pohodlnosti. Čekáme, že vše za nás někdo zařídí a ošetří. Začíná se ve velkém vše regulovat zákonem  To je cesta do pekel. Bylo by už potřeba otevřít oči a nedívat se jen kolem sebe, kolik a kde má někdo jiný. Z mého psaní moc radosti do života asi nevznikne. Postačí, když se alespoň někdo zamyslí a začne se kolem sebe dívat trochu jinak.

Stačí otevřít oči a trochu rozumu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Libore, náš kocour Čertík kdysi tu roli rozbalil - asi nebyla úplně celá, ale přesto mě tak vyvedl z míry, že jsem délku papíru. nezměřila.
Libor Farský
To je překlep, chtěl jsem napsat 132 m.
Libor Farský
Výborně! Tak mě napadlo jestli vůbec někdy někdo zkusil rozbalit a roztáhnout tu roli toaletního papíru jestli má doopravdy alespoň těch 12 m.
Soňa Prachfeldová
Máte naprostou pravdu, vidím, jak jdou ceny nahoru u těch věcí, které beru pravidelně a co potřebuji. Naopak raději koupím ovoce a zeleninu v Lídlu, než v Penny, protože je kvalitnější. A české brambory - hanba mluvit, jaká je to kvalita a ta cena ? A co s tím dělat, když jíst se musí.
Marie Doušová
Pravda ,ale co s tím.Jíst se musí a skoro všude jsou ceny stejné a lítat od obchodu , k obchodu a porovnávat, na to není čas , ani chuť.
Hana Rypáčková
Baťovské ceny, menší gramáž.Jde to dost má mo mně. Letáky neodbírám .Nechci slevu zadarmo. Kupuji co potřebuji, v obchodech mě to nebaví.
Danka Rotyková
Vím, že spousta věcí i potravin je předražených, ale pokud je chci nebo potřebuji, pak je rozhodnuto. Ale neznamená to, že koupím všechno. Jsem docela skromná co do sortimentu, ale náročnější na kvalitu. Proto nemusím ani studovat žádné akční nabídky, protože z nich stejně většinu nechci.
Jana Šenbergerová
Co vnímám jako předražené, nekoupím. Mnohé se dá nahradit, mnohé oželet. Jen se obávám, že brzy nebude čím nahrazovat a želení bude přibývat.
ivana kosťunová
Já jsem ten, který dost často na podobné fígle naletí. Je to tím, že nakupuji ve spěchu a nemám čas u každého zboží stát a studovat, zda mě výrobce nechce podvést. Zlobí mě to, a myslím, že by podobné věci měla postihovat obchodní inspekce.
Zuzana Pivcová
Vzhledem k tomu, že většinou kupuji jen pro sebe, tak na nějaké větší množství nekoukám a ceny neporovnávám. Vím, že zavádějící ceny byly třeba u másla, kde farmářské vypadalo celkem únosně, ale bylo ho jen 200 g. Jinak se nad vším nezlobím, zkrátka to nekoupím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.