ANO nebo NE
Ilustrační foto: pixabay.com

ANO nebo NE

14. 3. 2019

Zdravím čtenáře a pokusím se podělit o můj postřeh. V loňském roce na podzim bylo volební hemžení a jen na oko chvíle nejistot. Je až zarážející sledovat aroganci stávajících u moci. Po čtyřletém působení a ukázky své nemohoucnosti je snad urážkou, když opět musíme chodit kolem volebních stánků, kde se opět slibuje vše růžové. Přitom ten stánek je na chodníku a je uklizeno pouze v jeho bezprostřední blízkosti. Za rohem už je jen smutno a vlastně ukázka reality jejich stávajícího působení. Lidem stačí nějaká tretka s logem ( zadarmo ) a už jsou na vodítku. Tomu se říká svobodné volby. Mandáty jsou na 4 roky a hlavně zajištěné pohodlné a dobře placené předstírání práce.

Jsme velmi malý stát, ale aparát máme na úrovni obrovských státú a bohužel i v odměńování. Vše se musí platit formou daní, a právě proto je vše stále přidušené. Veškeré hledané úspory jsou jen v oblastech, které neohrozí jejich vlastní obohacování na úkor pracujícího lidu. Nedávno jsem se podíval na účet u čerpací stanice. Celkový daňový odvod je 60%. To je docela hodně. To pak nějaký pohyb cen o pár haléřů není nijak zajímavý. Co ten pumpař. Je vlastně jen výběrčí daní pro stát a ještě za odměnu musí platit také daně. Jenže to je jen jeden příklad z mnoha. Kolik třeba potřebuje VZP na provoz a kolik dává na zdravotní péči. Vše pouze z peněz na zdravotní pojištění (povinné). Mohl bych pokračovat. Jenže to neudělám. Spousty lidí to nechtějí slyšet. Stačí, že zrovna ti se mají v tomhle systému dobře a o žádnou změnu nestojí.

Nic netrvá věčně a žádné schody nevedou do nebe. To je jen postřeh. Nejsem  pumpař ani nic podobného. Jen se dívám a poslouchám vše kolem sebe. Jako jedinec nic neovlivním, ale to neznamená, že si neuvědomuji tu hořkou realitu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Já bych to viděla jako ANO i NE. Plně souhlasím s Ivanou K.
Soňa Prachfeldová
Věřím, že plno kandidujících jede do toho se snahou něco změnit, ale jejich strany je převálcují, musí držet hubu a krok a nakonec rychle si zvyknou na tučné odměny. Někteří v těch funkcích blaženě zestárnou do tučné penze. Hůře se daří malým živnostníkům, malým sedlákům, dnes nazývaných farmáři. Tihle malí , mají co dělat, aby se udrželi a někdy to prostě vzdají. Oni ti řemeslníci , zedníci a j. si opravdu zaslouží více peněz a proto zase zaplatíme i my více. Je to těžké, každý to ví, ale že by se blýskalo na lepší časy ? Asi ne.
ivana kosťunová
Spousty lidí to vidí a slyší, problém vidím v tom, že není kým a čím to stávající nahradit. Pojem pracující lidi mě nevadí, byť je trochu zprofanovaný minulým režimem. Ale i v současnosti více než kdy jindy existují lidé pracující, vytvářející hodnoty, a platící daně, a lidi na té práci parazitující. Živnostníci to zcela jistě nejsou. Můžeme se tvářit, že se nás to netýká, být vděčni za to, co na nás zbyde, ale problém tu je, a jednou nás to dožene.
Mirek Hahn
Sorry... ale jak někde čtu o "pracujícím lidu", tak mne taková agitka spolehlivě odradí.....
Naděžda Špásová
Možná jsem trochu natrvrdlá, nepochopila jsem, jestli to má být postesknutí živnostníka na to, jak ho vládci odírají, nebo vybídnutí pro seniory k revoltě? Já osobně jsem s volbami čehokoliv skončila, s důchodem jsem spokojená, tak možná proto ta moje nechápavost, sorry.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.