Jarní barvy. Pozor na ně
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Jarní barvy. Pozor na ně

12. 3. 2019

Vajíčkově žlutá je barvou letošního jara. Obchody zaplavily žluté šaty, boty, kabátky, bundy, kalhoty. Každý rok se to opakuje, na jaře se dostane do módy některá z veselých, zářivých barev. Podlehnout jim je snadné. Ovšem, kdo odolá, zpravidla udělá lépe.

Obchodníci vycházejí z předpokladu, že ženy touží po dlouhé zimě oslavit jaro v novém barevném oblečení. A tak se na zákaznice ze všech stran valí rady, že je v březnu nutné odložit černou, šedou či béžovou a rozhodně je třeba si koupit něco zářivého, veselého. Letos tedy žlutého.

Problém bývá v tom, že se pak v takové barvě objeví mnoho žen. Najednou je v autobuse, na ulici či v nákupním centru té žluté, jiný rok třeba oranžové nebo hráškově zelené, nějak moc. A všechny ty žluté ženy po sobě koukají a říkají si: Hm, jestli nakonec nevypadá lépe tam ta dáma v černých kalhotách a bílé košili?

Výrazné barvy jsou zajímavé a mnoha ženám dodají to, čemu se prostě říká šmrnc. Ale jen těm, které je mají opravdu rády a cítí se v nich dobře. Pořizovat si něco výrazně barevného jen proto, že je jaro a protože se obchody zažlutily nebo zazelenaly, i když žlutou či zelenou ve skutečnosti moc rády nemáme, je nesmysl. V takovém případě, pokud už má žena nezvladatelný pocit, že musí jít s módou, mnohdy postačí jen žlutý šátek nebo žlutý pásek, kterým se oživí klasický černý, béžový, či bílo černý outfit. Výsledek bývá zajímavější, než když se žena promění celá ve velikonoční vajíčko jen proto, že je tady jaro.

Tak tady je malá inspirace, že se barev není třeba bát, ale zároveň jim není nutné podléhat. A hlavně, že to platí, ať je ženě dvacet nebo osmdesát.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislava Mikendova
Tak ta úvodní fotografie dámy ve žluté košili a červeném klobouku je opravdu odstrašující,ale jinak mám žlutou ráda a hlavně ji preferuji v interiéru,vyvolává v bytě optimistickou atmosféru.
Jitka Chodorová
Žlutá barva není zrovna moje oblíbená, ale pár věcí ve žluté mám, pořizovala jsem si loni letní kalhoty a blůzku, protože žlutá už byla módní loni, možná ale neoficiálně. V kombinaci s jinou vhodnou barvou je žlutá osvěžující, teda až na ten hmyz.
Zdenka Jírová
Žlutá i zelená barva mne míjejí bez povšimnutí. Nemám je ráda,nesluší mi. Nemám proto co řešit. Nikdy jsem neměla v úmyslu ohromovat okolí šokujícím oblečením,natož teď, když už mám mládí dávno za sebou.
Dagmar Bartušková
Žluté mám ve svém šatníku málo, ale pěkné kousky, které sluší.
Alena Várošová
Žlutou barvu mám moc ráda,hlavně na léto když je žena opálená.I když zrovna moc žutých outfitů nemám,ale kostým a šaty by se našly.Modely pěkné nositelné.
Alena Tollarová
Žlutou barvu oblečení jsem nikdy neměla ráda a nic na tom nezmění ani to, že je barvou letošního jara.
Eva Mužíková
Oblečení žluté barvy bych na sebe nikdy neoblékla. Zrovna tak jako růžovou a květované velké vzory. Kdybych si z modelů musela vybrat, tak ten třetí.
Soňa Prachfeldová
ˇŽlutou mám moc ráda, ale ne na sobě.
Jana Slavíková
Žlutou jako hlavní barvu ne, jen jako doplňkovou. Brala bych kalhoty na obrázku 10
Věra Ježková
Žlutá ani velikonoční vajíčko mi nehrozí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.