Účesy na jaro? Hlavně přirozeně
Ilustrační foto: pinterest.com

Účesy na jaro? Hlavně přirozeně

19. 3. 2019

Trendy jsou jasně dány a jsou přívětivé. Pokud chce nějaká žena jít s módou a má pocit, že je na jaro trošku či více změnit účes, nemusí se bát. Nadále jsou totiž v kurzu účesy přirozeně působící, spíše rozcuchané a rozvlněné, nikoli pevně upravené helmy, ze kterých nesmí uniknout jediný vlásek.

Jsou dámy, které nosí celý život stejný účes a nevidí důvod, proč ho měnit. Jiné naopak mají chuť udělat nějakou změnu co pár měsíců. Jedním ze spouštěčů chuti na změnu bývá jaro. Hodně žen se cítí být po zimě unavené, šedivé, nudné a tak přicházejí ke kadeřnici se slovy: Udělejte mi něco svěžího, jarního. Může to dopadnout příšernými barvami, ale zároveň může být výsledkem dobře sestříhaný vzdušný účes, na kterém není vidět, že jeho majitelka právě vyšla z kadeřnictví. Právě to je totiž asi nejvýstižnější popis současné účesové módy.

Základem je perfektní střih, ale pak už jen minimum péče. Vůbec nevadí, když vlasy nejsou husté, když se každý kroutí trochu jinam nebo když jsou naopak rovné jako hřebíky. Hlavní je nevytvářet z nich vlasy úplně jiné.

Odzvonilo trendu žehlení vlasů do rovna i naopak kulmování do kudrlin. Přirozenost je nyní v kurzu a letošní jaro tento  trend přetrvává. Sympatické je, že se k němu čím dál více přidávají dámy vyššího věku, které dříve mnohdy  holdovaly pevným trvalým a sytým barvám. Mnohé pochopily, že přirozenost je právě to, co zralým ženám sluší nejvíce.

Tady je malá inspirace, co si pod výrazem přirozený účes můžeme představit.

móda vlasy
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Všechny účesy se mi líbí. Nosím účes č. 3 už od svých 16 let, kdy jsem přešla na ofinu. Je to velmi praktický účes a nevyžaduje žádnou velkou údržbu, jen časté umývání. Můj názor je takový, že s přibývajícími lety by se měly vlasy spíš zkracovat. Když má starší žena delší vlasy, tak se mi líbí vyčesané, jako je má dáma na titulní fotce.
Lenka Kočandrlová
Pro ty zvědavé : je mi 64,možná odložím nebarvení vlasů a nechání si "bělin" až na 80 let...do té doby budu chodit s rozpuštěnými vlasy,jako to mám už od svých 13 let.
Slávka Kobylková
Nevím,proč tady napadáte paní Kočandrlovou,já s ní naprosto souhlasím,kromě prvního účesu díky hustotě vlasů a typu modelky, se mi žádný nelíbí a nikdy bych takto opižlaná nechtěla být. Nosím stále stejný účes, volné vlasy těsně pod lopatky, nafoukané přes kartáč, někdy cop nebo culík,tak mi to vyhovuje, ke kadeřnicím nechodím, barvím se sama od 16 let a vlasy zničené nemám,s kadeřnicemi mám podobné zkušenosti, okousají vlasy, že je nedáte dohromady ani za 2 roky, asymetrické účesy se mi nelíbí, stejně tak chlapecké, na to musí být typ, ten já nejsem, můj muž tyto střihy úplně nesnáší a říká, že kopací míč by doma nechtěl, takže nějaký hezký účes z dlouhých vlasů by nebyl? Všichni krátké ošupané účesy nosit nechceme. Také považuji za naprosto škodlivé si mýt vlasy každý den, nejsem slévač ani horník, vysušuje to pokožku a namáhá to vlasy, to samé je se sprchováním denně- třeba i dvakrát,to opravdu dámy přehánějí.
Helena Pipková
Po padesátce jsem se nechala ostříhat na hodně krátko, nosím to deset let. Před tím jsem nosila mikádo na ramena. Každý den ráno umyju a vysuším fenem a jsem stále upravená. Delší vlasy už nebyly moc kvalitní, takže to bylo řešení. Delší vlasy se mi líbí moc i ve vyšším věku, ale na to už bohužel nemám.
Zuzana Pivcová
V současné době mám účes zhruba jako paní na posledním snímku přílohy, i když ještě o něco kvalitou horší. Vycházím z toho, co mám, a nedělám si násilí. Z mladých dlouhých vlasů jsem přes mikádo došla až sem. Klasický dámský účes jsem neměla nikdy. Vlasy si dávám pravidelně odborně stříhat a také je denně umývám.
Lenka Capíková
Mě se nejvíc líbí ten úplně první účes, je to přirozenej,rozevlátej a velmi ženskej. Myslím, že třetí a šestej účes je paruka. Jinak si myslím, že je věc každý ženy, co bude mít na hlavě. Není přece povinný nosit šediny a nechápu, proč by si žena i v 70 letech nemohla barvit vlasy. Nežijeme v minulým století, kdy naše babičky a možná i rodiče vypadali v 50 o 20 let starší. Stáří neznamená mít oškubanou, krátkovlasou hlavu. Každý ženě nesluší šediny jako herečce Květě Fialové.
Jana Kollinová
Vsadila bych se, že paní Kočandrlová si i v 70 bude barvit vlasy!
Alena Várošová
Vlasy na fotografiích žen se mi líbí,ale jsou to jen účesy určené pro fotografie, co ale skutečnost? Líbí se mi příspěvek Jany K preferuji přirozenost i když si sama vlasy barvím.Hezký den. zajímalo by mě,kolik má let paní Lenka.Chtěla jsem ji jen upozornit,že je na seniorském portálu a ne pro čtyřicítky.
Lenka Kočandrlová
Vůbec se mi ty účesy nelíbily! Takhle bych tedy na stará kolena vypadat nechtěla!!! Nesnáším krátké opižlané vlasy,ani drdoly a pod. Ke kadeřnici jdu tak 1x za dva roky,vždy to dopadne dost hrozně,tak vlastně mám od mlada delší vlasy pod ramena,rovné,pěšinku uprostřed hlavy a když tak ohon,někdy copy nebo culíky.Barvím si vlasy na blond,až mi bude tak sedmdesát,tak si je nechám bílé.
Zdenka Jírová
Líbily se mi všechny účesy. Všem dámám moc sluší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.