Moje energie: Těžká otázka
Foto: archiv autora

Moje energie: Těžká otázka

14. 3. 2019

Jak dobít energii? Opravdu těžká otázka. Každý má ten svůj nejlepší recept. Procházka s hlavou plnou starostí a očima upřenýma někam daleko, to asi není to správné. Procházka ano, ale s očima otevřenýma, ať člověk vidí to, co je kolem něj hezké, co jej donutí k uvědomění, že ta jedinečná chvíle se již nikdy nevrátí, protože hned za ní je zástup dalších pro potěšení nejen oka, ale i pro člověka důležitější vnitřní uspokojení.                     

A když je člověk  spokojený, teprve nastupuje to, čím si nabíjí životní sílu nebo tu energii. To, co jej nejvíce baví, z čeho má vždy radost. A ať je to ta procházka s foťákem na krku, návštěva divadla, kina, výlet tam, kde jsem ještě nebyl, setkání s rodinou, s přáteli, nebo zalézt do dílny a něco vykutit, pohrát si se psem, kočkou, či popovídat s andulkou. Nejde vypsat  všechny možnosti, je jich mnoho a každý to má nějak jinak.                      

Nevím "tedy prozatím", co to je, jak někdy slýchávám "Víš, já nemám co dělat.", a proto energii dobíjím v nočních hodinách, abych, až se probudím, klidně mohl říct, ano, záda bolí, tak žiju. Vylezu z postele a celý den dělám jen to, abych tu energii nabytou spánkem spotřeboval do poslední kapky, protože až zase usnu a ráno se probudím, bude zase všechno fajn. Protože vše, co přes ten den dělám, dělám nejen pro sebe, ale i pro ty, které mám rád.

 

 Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Bohumil Lněnička
Vím, že je to sice již delší doba, ale přesto všem za jejich příspěvek děkuji, neboť i toto patří k dobíjení energie. Ještě jednou všem děkuji.
Rentierka xx
Když člověk umí využít všechen čas, který se nám tím, že jsme již v důchodu nabízí, je to to nejlepší. A ne nečinně sedět a na vše lamentovat. Hezký článek. Díky za něj.
Marie Doušová
Hezky napsaný článek. Jen se nenechat otrávit počasím a vždy najít něco , co nás potěší . Dík.
Lidmila Nejedlá
Ano, každý to má nějak jinak, ale jedno máme společné. Být užitečný.
Hana Rypáčková
Moje řeč. Dát si pěkně zabrat, vyspat se a začít znova , dokud to půjde.
Soňa Prachfeldová
Když umíme vyrovnaně přijímat i vydávat, tak je to vše dobré. A když vydáváme energii pro ty , co máme rádi, tak se nám to mnohonásobně vrací, ale to jistě víte pane Bohumile.
Dana Puchalská
Pěkné.
Eva Mužíková
Zajímavé.
Věra Ježková
Hezké zamyšlení.
Jana Kollinová
Z příspěvku vnímám snahu definovat zdroj energie a vychází mi závěr, jsou to ti, které máte rád.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...